Посещението на директора на ЦРУ Уилям Бърнс в Полша се

...
Посещението на директора на ЦРУ Уилям Бърнс в Полша се
Коментари Харесай

Анкарският синдром: Тайната на посещението на директора на ЦРУ Бърнс във Варшава

Посещението на шефа на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс в Полша се състоя в обстановка, в която ракети на киевския режим убиха двама поляци в Люблинското воеводство. Това е фонът, съпътстващ активността на американския посланик и шпионин в " триъгълника " Турция-Русия-Полша. Да забележим какви заключения ще направи Варшава.

Посещението на шефа на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс във Варшава след диалозите му в Анкара с шефа на Службата за външно разузнаване Сергей Наришкин и визитата в Киев очерта районния субектен " триъгълник " Турция-Русия-Полша, който в този момент е под огромното внимание на Вашингтон. Както и предходните пъти, на практика няма информация за детайлностите от договарянията на Бърнс в полската столица, където той се срещна с президента Анджей Дуда, вътрешния министър и координатора на разузнаването Мариуш Камински.

Бюрото за национална сигурност (BBN) при президента на Полша оповестява единствено, че „ диалогът е бил за общата обстановка със сигурността, подтекстът на последните събития беше обиден “ и „ през днешния ден има доста работа за извършване в Полша по американска линия. Що се отнася до Камински, той уточни измежду тематиките „ Руската експанзия ” в б. Украинска ССР и " ескалация на събитията " по отношение на нещастието в Люблинското воеводство, където зенитни ракети на киевския режим убиха двама поляци.

Някои полски специалисти по отношение на отчета на BBN се чудеха за какво Дуда се е срещал с Бърнс, до момента в който съгласно тях равнището на контакти на шефа на Централно разузнавателно управление на САЩ е ръководителят на Полската организация за външно разузнаване. Но би трябвало да се каже, че Бърнс не е просто " някакъв " офицер от разузнаването.

„ През последната година администрацията на Байдън го изпрати няколко пъти да договаря с руснаците, употребявайки ветерана - посланик и някогашен дипломат на Съединени американски щати в Русия като основен договарящ на фона на продължаващото утежняване на връзките сред Вашингтон и Москва “, оповестява CNN, добавяйки че „ Байдън в доста връзки разчита на Бърнс, умел посланик с богат опит в Русия, като „ безмълвен делегат “ в продължаващия спор.

На собствен ред Военновъздушните сили акцентират, че „ една от функциите на шефовете на разузнаването е скрито да се срещат с сътрудници и да договарят “, а ръководителят на Централно разузнавателно управление на САЩ „ изигра основна роля в това с Русия “. Британският портал обръща внимание и на обстоятелството, че " не е известно " какво са говорили Бърнс и Наришкин в Анкара, само че " тази намира се състоя във значим миг " от военния спор на територията на първия. Украинска ССР. И най-после, полският проправителствен портал wPolityce означи, че «бившия американски дипломат в Москва се смята за прагматичен политик, добре общуващ с представителите наруските елити», и натова в подтекста на неговите договаряния с Наришкин, «най-вече свидетелства за това, че кръгът обсъжданите теми» е бил необятен.

Въз основа на подмятания от западни издания се оказва, че шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ е донесъл някакво известие от Вашингтон, което съдържа оферти за деескалация на спора и, евентуално, обрисуване на някои очертания на неговото споразумяване. За Полша това е значимо, тъй като „ подтекстът на последните събития “ стартира да я визира директно. „ Най-голямата война в модерна Европа продължава към този момент съвсем 10 месеца “, написа Йежи Хашчински, началник на задграничния отдел на вестник Rzeczpospolita. — Подкрепата [на б. Украинска ССР] от западните общества, явно, към този момент е достигнал своя разцвет и стартира да запада.

В този миг ракета падна в източна Полша, убивайки двама души и всявайки боязън в сърцата на милиони, а киевските политици, водени от президента Володимир Зеленски, взеха решение да подкопаят доверието у своите съдружници и може би даже да се опитат да ги завлекат в директен спор с Русия. ”.

Защото този въпрос е основен за Полша, както припомнят и нейните съседи, които до неотдавна бяха „ най-хубави другари “ на полската ръководеща коалиция. Така, по мнението на заместник-председателя на Комитета за национална памет на Унгария Арон Мате, изразено от него на страниците на списание Do Rzeczy, „ при положение на „ победа “ на режима в Киев, Варшава ще получи страна, чиято „ антиполска настроеност, надълбоко вкоренена в националното схващане “ може да пламне всеки миг. Страна, „ която няма да има и най-малкото желание да отстъпи водещата роля в Междуморието на поляците “.

И по-нататък: „ Ако Полша през днешния ден реши да ескалира спора с Русия с насърчението и поддръжката на настоящия постзападен световен демократичен режим, това ще би трябвало да бъде платено. А точно: нараснала накърнимост, стопански спад, понижено пространство за маневриране. Полша може да заплати за интервенция в работите [на някогашната Украинска ССР] със своята самостоятелност ”. Такива преценки са присъщи на самите поляци през днешния ден. Но към този момент Варшава се концентрира върху Вашингтон. Дали Полша ще успее да излезе отвън границите, обрисувани от американците, дали ще се осмели да го направи и в случай че да, къде, времето ще покаже.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР