Посещението на Байдън в Йордания се отменя заради взрива в

...
Посещението на Байдън в Йордания се отменя заради взрива в
Коментари Харесай

Посещението на Байдън в Йордания се отменя

Посещението на Байдън в Йордания се анулира поради гърмежа в болница в Газа.

Американският президент Джо Байдън е на път към Израел, където ще направи опит да овладее борбата сред Израел и Хамас Сянка върху пътуването му обаче хвърли унищожителен гърмеж със стотици убити в болница в Газа. Това стана и причина за анулация на вторият стадий от пътуването му в Йордания.

Пътуването на Байдън до Израел

Пътуването на президента Джо Байдън до Израел е част от напъните му да понижи напрежението в ескалиращата война. Визитата предвиждаше и следваща спирка в столицата на Йордания – Аман. Там Байдън трябваше да се срещне с основни арабски и палестински водачи. Атака против болница в линията Газа, лишила живота на стотици цивилни, обаче стана причина тази среща да бъде анулирана. Палестинският водач Махмуд Абас отдръпна присъединяване си в символ на митинг. Вината за нещастието още не е изяснена. И двете страни в спора се упрекват взаимно.

Посещението на Байдън в Йордания

В изказване от борда на Air Force One Байдън съобщи, че е “възмутен и надълбоко тъжен от детонацията и ужасната загуба на човешки животи ”. Той добави, че е наредил на екипа си да събере информация за това какво тъкмо се е случило.

Основната цел на визитата на Байдън в Израел ще бъде да се запознае с проектите за интервенцията в Газа. Ще се търси и метод филантропичната помощ от страните донори и интернационалните организации да доближи до цивилното население в Газа допустимо най-скоро. Лидерите на Съединени американски щати и Израел ще обсъдят и опцията за основаване на зони за сигурност за цивилното население.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР