Посещението на американския президент Джо Байдън в Украйна е знаково.

...
Посещението на американския президент Джо Байдън в Украйна е знаково.
Коментари Харесай

Политолог: Визитата на Байдън е знакова, САЩ са посветени да помагат на Украйна

Посещението на американския президент Джо Байдън в Украйна е знаково. Това е огромен жест от страна на стопанина на Белия дом и е удостоверение, че Съединени американски щати са подготвени да оказват помощ на Киев.

Това съобщи пред БГНЕС доцент доктор Искрен Иванов, политолог и учител в Софийски университет „ Св. Климент Охридски ”.

Президентът Байдън дойде на ненадейно посещаване в украинската столица. Той беседва с президента Володимир Зеленски и даде обещание нова военна помощ в размер на половин милиард $.

Доц. Искрен Иванов разяснява, че сходно посещаване може да значи три неща.

„ Първо, по този метод Вашингтон желае да засвидетелства своята твърда поддръжка за Украйна и да увери Зеленски в това, че застава зад Украйна.

Второ, сигурен съм в това, ще има диалог на четири очи, в който Байдън доста ясно ще даде да се разбере, за какво Америка не може да изпрати оръжия, които са далекобойни или самолети от 4-то или 5-то потомство на Украйна, тъй като това би могло да докара до ескалация с Русия.

И на трето място смятам, че едно такова посещаване е удостоверение за това, че Байдън ще се опита да изиграе ролята на обединителна фигура на НАТО и да покаже, че Америка няма да се помири с това, което прави сега Русия “, изясни той.

Политологът акцентира, че с тази аудиенция Съединени американски щати демонстрират, че една година след започването на войната на Русия в Украйна, Западът остава обединен в поддръжката си за Киев.

Доц. Иванов означи, че надали диалогът сред Байдън и Зеленски ще премине „ единствено с потупване по рамото “.

„ Байдън сигурно ще увери своя сътрудник, че Русия не би трябвало да бъде подценявана, че тя крие още доста изненади и, че рискът от нуклеарна ескалация постоянно спри на напред във времето. В последна сметка не знаем с какво си имаме работа и до какъв брой можем да считаме Путин за разумен артист “, сподели още доцент доктор Искрен Иванов. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР