Португалският парламент удължи днес с 15 дни срока на извънредното

...
Португалският парламент удължи днес с 15 дни срока на извънредното
Коментари Харесай

Португалия удължи извънредното положение

Португалският парламент удължи през днешния ден с 15 дни периода на изключителното състояние, въведено поради ковид. Решението бе взето, откакто здравни специалисти предизвестиха, че разхлабване на строгите карантинни ограничения ще докара до доста увеличение на случаите на заразяване с ковид, оповестява Нова телевизия.
Извънредното състояние дава опция на държавното управление да вкарва изключителни ограничения като полицейски час, в случай че реши за належащо, макар че общата наклонност в е за разхлабване на карантината, въведена през януари за преодоляване на разпространяването на ковид. Португалските управляващи започнаха предишния месец да анулират част от рестриктивните мерки, въведени поради ковид, и отвориха някои учебни заведения, откритите пространства на заведенията за хранене и кафенетата, музеите и фризьорските салони. Хората се събират навън, с цел да се насладят на топлото пролетно време, да се срещнат с другари и близки и да отидат на ресторант или кафене, откакто прекараха над две месеца под домашна карантина. Ако бъде утвърден, третият стадий от държавния проект за разхлабване на ограниченията, ще влезе в действие на 19 април и ще даде опция на киносалоните, комерсиалните центрове и на закритите пространства на заведенията за хранене да отворят, като съблюдават ограничения за понижаване на риска от заразяване с коронавирус.
 Португалия вкара предварителна електронна регистрация за идващите от България Португалия вкара предварителна електронна регистрация за идващите от България
От 1 април 2021 година българските жители, които идват в Португалия, без значение с какъв превоз, авансово би трябвало да попълнят о...
Португалия записва 828 857 случая на заразяване с ковид и 16 931 смъртни случая от началото на пандемията. Въпреки че броят на инфектираните в страната понижава, здравни специалисти настояват, че ще са нужни сред две седмици и един месец, с цел да може да се стигне до обстановка, в която инфектираните ще са 120 на 100 хиляди души - съответствие, достигането на което португалското държавно управление си сложи за цел предишния месец.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР