Португалския евродепутат Лидия Перейра е на посещение в Благоевград по

...
Португалския евродепутат Лидия Перейра е на посещение в Благоевград по
Коментари Харесай

Новаков: Всеки, който посяга някому заради националната му идентичност, трябва да понесе последствията

Португалския евродепутат Лидия Перейра е на посещаване в Благоевград по покана на регионалния координатор на ГЕРБ - Благоевград и евродепутат Андрей Новаков. По време на конференция тя съобщи, че това е първото ѝ посещаване в България и в Благоевград, съобщи " Фокус ".

" Много съм заинтригувана от плановете, които се ползват в Благоевград. Забележително беше, че кметът ми сподели за неговото предпочитание да трансформира Благоевград в град на стартъпите. Това е тъкмо където Европейският съюз би трябвало да влага ", сподели още Перейра.

По време на конференцията на португалския евродепутат, бе заложен въпрос и към евродепутата Андрей Новаков по отношение на пребития секретар на българския културен клуб " Цар Борис Трети " в Охрид.

За жал прекомерно постоянно започнахме да ставаме свидели на произшествия, които се случват на с българската общественост в Северна Македония, разяснява Новаков и добави, че това не може да продължава да се случва.

" Подобно държание не приказва за страна, която е подготвена да се причисли към Европейския съюз. Надявам се в най – къси сроково страната да реагира. И Всички, които по един или по различен метод протягат ръка на някого поради неговата национална еднаквост, изключително когато приказваме за България, да си понесат следствията. Аз съм сигурен, че тази тематика ще занимае и европейския парламент. Няма да я подминем. Такива неща нямат място в Европа ", акцентира той.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР