Португалската футболна звезда Кристиано Роналдо реши да направи изключително достойна

...
Португалската футболна звезда Кристиано Роналдо реши да направи изключително достойна
Коментари Харесай

Роналдо превърна хотелите си в болници, ще плаща лечението на болните

Португалската футболна звезда Кристиано Роналдо реши да направи извънредно почтена постъпка, обвързвана с битката за превъзмогване на пандемията от ковид в Европа. Роналдо трансформира хотелите си в родината във краткотрайни лечебни заведения, където ще бъдат настанявани и лекувани инфектираните от подлия вирус. Всички разноски по престоя и лекуването на болните, медицинските процедури и заплащането на лекарите, ще бъдат поети от футболиста на Ювентус, съобщи БНР.

Преди дни той пусна известие в обществените мрежи, в което прикани да се следват прецизно инструкциите на медицинските институции. "Светът минава през доста сложен интервал, който изисква извънредно внимание от всички нас. Обръщам се към вас не като футболист, а като наследник, татко и човек, който е смутен от протичащото се през днешния ден, което визира света към нас ", написа португалецът.

"Важно е да следваме препоръките на Световната здравна организация и на държавните управления за това по какъв начин да се оправим с актуалната обстановка. Защитата на човешкия живот би трябвало да бъде на първо място друго ", написа Роналдо.

Футболната звезда Лионел Меси прикани испанските жители да останат по домовете си и да оказват помощ за ограничение на ковид. Футболистът на Барселона разгласява известието в обществените мрежи, където има 144 милиона почитатели, а също по този начин изрази поддръжката си към засегнатите от рецесията.

"Намираме се в сложни времена за всички. Притеснени сме от протичащото се и желаеме да се сложим на мястото на тези, които страдат най-вече, тъй като те или техни другари и близки са наранени. Или пък тъй като те работят на фронтовата линия в лечебните заведения и здравните центрове, които се борят с вируса ", написа Меси.

Футболистът на Барселона разгласява известието до фотография, на която театралничи със синовете си Матео и Чиро. Той добави: "Време е бъдем виновни и да останем по домовете си. Това е съвършен късмет да прекараме време съм фамилиите ни, което другояче се случва много рядко ".

Отборът на Барселона бе разхлабен в петък.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР