Португалската футболна лига (ПФЛ) обяви, че започва дисциплинарно производство и

...
Португалската футболна лига (ПФЛ) обяви, че започва дисциплинарно производство и
Коментари Харесай

В Португалия започна разследване на пародиен двубой от елита

Португалската футболна лига (ПФЛ) разгласи, че стартира дисциплинарно произвеждане и на пародийния мач от този уикенд сред Беленензеш и Бенфика, който беше преустановен при резултат 0:7. Беленензеш излезе единствено с 9 футболисти на терена, откакто се оправда, че е бил ударен от COVID-19.

Като полеви състезател се появи даже и вторият вратар, а домакините обясниха държанието си със съблюдаване на разпоредбите за ограничението на ковид.

Срещата беше прекъсната при започване на второто полувреме, откакто домакините излязоха за втората част единствено със 7 индивида. И откакто вратарят, който този път играеше като халф, падна на терена при започване на втората част, съдията беше заставен да приключи срещата. От Беленензеш обясниха, че имат 17 инфектирани или хора в контакт - играчи и треньори.
свързани новини3270на 11.10.2021
Малко след края на срещата и двамата президенти обясниха, че не са имали избор. Те трябвало да вземат решение дали срещата ще премине по този метод, като същински фарс, или пък Беленензеш няма да се яви. И двата клуба са поискали от Лигата мачът да бъде отсрочен, само че не са получили утвърждението и упрекнаха ръководителите за случката, написа " Гонг ".

Проблемът ескалира предходната седмица, когато един от бранителите на Беленензеш Кафу Фете се върна от присъединяване с националния тим на страната си в Южна Африка. Президентът на Беленезнеш Руи Педро Соареш сподели, че се тормози, че случаите в тима може да са свързани с новия вид на Oмикрон.

В Португалия до момента не са регистрирани случаи на новия вид на COVID-19. В отговор на цялата тази история от Лигата оповестиха за организация Луса, че не са получили публично искане с писмо за отлагането на срещата. В своето мнение също по този начин организацията изяснява, че стартира на случая, с цел да дефинира кой носи отговорност " във всяка една стъпка и изключително колкото за спазването на санитарните протоколи ".

Феновете в Португалия обаче имат друго мнение по въпроса. В обществените мрежи всички, които не са последователи на Бенфика, упрекват президента на Беленензеш. Според тях той е последовател на гранда от Лисабон, има бизнесотношения с техните шефове и това е бил метод да им помогне с лесни точки. Повечето хора си задават въпроса за какво не са извикали играчи от тима до 23 години, откакто федерацията твърди, че Беленензеш има 35 регистрирани футболисти с контракти. Дори и да имат 17 инфектирани, остават 18 здрави, които би трябвало да са минали проби.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР