Португалия въвежда задължителна 14-дневна карантина за гражданите, пристигащи с полети

...
Португалия въвежда задължителна 14-дневна карантина за гражданите, пристигащи с полети
Коментари Харесай

Португалия въвежда карантина за пристигащите с полети от България

Португалия вкарва наложителна 14-дневна карантина за жителите, идващи с полети от България от 1 април до 15 април, в това число, заяви българското външно министерство. Те следва да се изолират в дома си или в друго място за настаняване, несъмнено от санитарните управляващи на страната.

Сънародниците ни са задължени и да показват негативен PCR тест, осъществен до 72 часа преди качването на самолета.

Изключение от наложителната карантина се ползва единствено при наложителни пътувания и престой на територията на Португалия не по-дълъг от 48 часа, потвърден с билета за назад връщане. Както и до момента, освободени от условието за показване на негативен тест за Covid-19 са децата до 2-годишна възраст, се показва в известието на Министерство на външните работи.

Остава в действие условието всички пасажери, идващи по въздух на континенталната територия на Португалия да попълнят формуляр, който е разполагаем на следния уеб адрес: https://portugalcleanandsafe.pt/pt-pt/passenger-locator-card. Доказателство за попълването на формуляра би трябвало да се показа на контролно-пропускателните пунктове.

Външно министерство припомня, че при директното прекосяване се изисква наложителен PCR тест за Covid-19 с негативен резултат за цялата територия на страната. Чужди жители без престояване в Португалия, които вършат прехвърляне на летището, би трябвало да изчакат идващия си полет без да напущат директна зона, в особено несъмнено за задачата помещение на летището.

При потребност от подпомагане българските жители в Португалия могат да се обръщат към българското посолство в Лисабон на следните телефонни номера: +351 213 976 364; +351 213 976 367, както и на дежурен телефон в извънработно време - +351 933 611 337.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР