Португалия въведе извънредно положение. Първоначално то ще е 15-дневно. Драстичните

...
Португалия въведе извънредно положение. Първоначално то ще е 15-дневно. Драстичните
Коментари Харесай

Извънредно положение обявиха и в Португалия

Португалия вкара изключително състояние. Първоначално то ще е 15-дневно. Драстичните ограничения са за битка с разпространяването на ковид. То ще улесни държавното управление във въвеждане на ограничения за понижаване на придвижването на хора. Президентът Марсело Ребело де Суса направи телевизионно послание и изясни аргументите за приемането на мярката. Тя влезе в действие от среднощ.
„ Това е извънредно решение за извънреден интервал ", съобщи де Суса.
„ Това не е спиране на демокрацията. Това е народна власт, която се пробва да предотврати непоправимо спиране на живота на хората ", сподели той.
Чрез декрета за оповестяване на изключително състояние се разрешава на държавното управление да ограничи някои конституционни права и свободи, като свободата на придвижване и правото на стачка, също по този начин държавното управление може да постанова насилствена карантина.
До момента в страната са обявени 448 доказани случая на ковид и два смъртни случая, само че държавното управление предизвести, че се чака броят на инфекциите в страната да продължи да се повишава „ най-малко " до края на април. Правителството ще оповести какви съответни ограничения ще одобри при изключителното състояние на следващия ден след седмичното съвещание на кабинета.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР