Португалия - център на коронавирусната епидемия в Европа през последните

...
Португалия - център на коронавирусната епидемия в Европа през последните
Коментари Харесай

Португалия наближава върха на третата пандемична вълна

Португалия - център на коронавирусната зараза в Европа през последните дни, одобри подпомагане от Германия, с цел да облекчи претрупаните си лечебни заведения, само че съгласно някои специалисти във вторник страната съвсем е стигнала върха на сегашната трета вълна, предава Франс прес от Лисабон.

След януарския връх от 303 умряли за денонощие и многочасовите опашки от коли за спешна помощ пред най-голямата болница в Лисабон португалското държавно управление бе насила да насочи вик за помощ.

След " редица двустранни контакти " социалистическият кабинет удостовери в понеделник вечерта, че е приел " предлагането за съдействие на немското държавно управление ", което ще изпрати в сряда осем лекари и дипломиран обгрижващ личен състав, а също по този начин близо 150 системи за интравенозни вливания и 150 медицински кревати.

Еврокомисарят по въпросите на филантропичната помощ и ръководството при рецесии Янез Ленарчич уточни във вторник в Туитър, че службите му наблюдават " сериозното състояние " в Португалия и поддържат подготвеност да ѝ се притекат на помощ, в случай че получат искане от Лисабон.

С изключение на микродържавите Португалия е страната, най-силно потърпевша от коронавирусната зараза в течение на две седмици с оглед броя на новите инфектирани и смъртните случаи на глава от десетмилионното население.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР