Португалия ще отвори днес най-големия си ваксинационен център на фона

...
Португалия ще отвори днес най-големия си ваксинационен център на фона
Коментари Харесай

Португалия отваря днес най-големия си ваксинационен център

Португалия ще отвори през днешния ден най-големия си имунизационен център на фона на вълната от нови случаи на заразяване с ковид, съобщи Ройтерс.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 28760
Португалия, която имунизира 87% от популацията си, записва внезапно увеличение на дневния брой на инфектираните с вируса през последния месец. Новият имунизационен център ще разполага с потенциала да имунизира по шест хиляди души дневно, а при положение на нужда - и по девет хиляди.

Този имунизационен център ще е неповторим в страната, съобщи почитан представител на градските управляващи на Лисабон, представен от Българска телеграфна агенция.

Португалските здравни управляващи слагат бустерни дози от ваксини против COVID-19 на хора над 65 години и на представителите на уязвимите групи, като се надяват до края на януари подсилващи дози да са получили една четвърт от португалците, отбелязва Ройтерс. За да се пребори с най-скорошната вълна от вируса, португалското държавно управление вкара още веднъж наложително носене на маски в публичните места на закрито и предложи чиновниците да работят отдалечено, когато това е допустимо.

Освен това всички пасажери, които се прибират със аероплан в Португалия, следва да имат негативен тест, без значение от това дали са имунизирани или не.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 28760  Австрия удължи с 10 дни периода на локдаун Австрия удължи с 10 дни периода на локдаун  Новозаразените с COVID-19 за последнoто денонощие са 2681, умрелите - 128 Новозаразените с COVID-19 за последнoто денонощие са 2681, умрелите - 128  Норвегия още веднъж постанова ограничения против ковид, хората са призовани да носят маски Норвегия още веднъж постанова ограничения против ковид, хората са призовани да носят маски
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР