Португалия постигна втора победа на Евро 2024 – 3:0 над

...
Португалия постигна втора победа на Евро 2024 – 3:0 над
Коментари Харесай

Португалия би Турция и се класира за елиминациите

Португалия реализира втора победа на Евро 2024 – 3:0 над Турция. Така иберийците станаха третият тим, класирал се за елиминациите. Преди тях това направиха Германия и Испания. Португалия води в класирането с 6 точки, Турция остава на втора позиция с 3 точки, с по една точка са Чехия и Грузия. В последния кръг чехите и турците в пряк дуел ще дефинират кой ще бъде на второто място.

Иначе португалците дръпнаха с 2:0 още преди да изтекат първите 30 минути. Бернардо Силва откри резултата, Самет Акайдън си вкара автогол. а Бруно Фернандеш оформи крайното 3:0.

На четири пъти по време на срещата на терена нахлуваха фенове, които си правеха селфи с мегазвездата Кристиано Роналдо. В два от случаите стюардите даже не съумяха да уловят почитателите, които избягаха от терена по този начин, както и влязоха.

Португалия нанесе своя удар в 21-ата минута. Левият защитник Нуно Мендеш проби от ляво и центрира, Кристиано Роналдо не стигна до топката, само че зад него чакаше Бернардо Силва, който от 8-9 метра с левия крайник не остави късмет на вратаря Алтай Байъндър. След още 7 минути португалците удвоиха преднината си по много смешен метод. Португалците пробваха да разпрострат офанзива, пасът към Роналдо на върха не беше прецизен. Първи до топката стигна централният бранител Самет Акайдън, който потегли да връща обратно. Вратарят и Зеки Челик обаче потеглиха в неверна посока и към този момент късната им реакция нямаше по какъв начин да спре влизащата в мрежата топка.
В 30-ата минута турците пробваха да отвърнат, откакто Керем Актюркоглу влезе в наказателното поле и стреля, само че вратарят Диого Коща извади топката в корнер с крайник.
Но португалците не останаха пасивни в отбрана и продължиха да нападат. При един бърз преход от ляво топката стигна до Роналдо, чийто изстрел обаче профуча високо над горната греда.
Португалският тим нанесе трети удар по турските упоритости шест минути след подновяването на мача. Бруно Фернандеш вкара на празна врата, откакто получи подаване от капитана Кристиано Роналдо. Двамата излязоха сами против вратаря Алтай, откакто Нуно Мендеш овладя топката и пусна дълъг пас. Защитата на Турция, издигната много високо, не съумя да се оправи и разреши на Роналдо да се измъкне на скорост.
Въпреки отчайващия процес на събитията, турците желаеха въпреки всичко да реагират. Резервата Кенан Йълдъз опита шанса си с удар от 10-12 метра, само че вратарят Диого Коща се оправи. Само след 4 минути турците желаеха дузпа, откакто техният съотборник Баръш Йълмаз падна. Съдията Феликс Цвайер обаче не реагира по никакъв метод, а и очевидно сътрудниците му от ВАР-стаята (видео-асистенция в поддръжка на рефера) не реагираха. Турците продължиха да търсят гол, като в идващите 10 минути (между 70-а и 80-а) на три пъти се наложи ветеранът Пепе да демонстрира предвидливост и да чисти топката. Резервата Юксек, както и пряк удар от фаул на Бардакчъ бяха създатели на най-сериозните рискове.
В края на срещата Португалия можеше да стигне и до четвърти гол, само че при една от бързите контраатаки Бернардо Силва не беше изключително акуратен. Той получи на точката за осъществяване на дузпа и стреля, само че Демирал легна на шпагат и спря топката.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР