Португалецът Жоао Феликс заяви, че е напуснал Атлетико (Мадрид), за

...
Португалецът Жоао Феликс заяви, че е напуснал Атлетико (Мадрид), за
Коментари Харесай

Жоао Феликс: Напуснах Атлетико, защото главата ми беше задръстена...

Португалецът Жоао Феликс съобщи, че е напуснал Атлетико (Мадрид), с цел да се причисли чартърен към Челси, защото е имал усложнения с адаптирането към стила на игра на испанския тим, написа организация " Ройтерс ". Той добави, че философията на старши треньора Диего Симеоне не е удобна за всеки футболист.

23-годишният Феликс подписа с Атлетико (Мадрид) през 2019-а след трансфер на стойност 126 милиона евро от Бенфика, само че не съумя да развие цялостния си капацитет, отбелязвайки 25 гола за три и половина сезона. Контрактът му в британския Челси е до края на сегашния сезон.

Жоао Феликс получи червен картон при дебюта си във Висшата лига в мача против Фулъм в края на предишния месец и последва наказване за три мача, което изтече и се чака да се завърне в игра в събота против Уест Хям.

" Исках да трансформира сюжета за известно време, тъй като не можех да привикна със стила на игра. Напуснах, тъй като главата ми беше задръстена от обстоятелството, че се пробвах, а не можех да се осъществявам. Трябваше да бъде в този трансферен прозорец и да е нещо уместно и за мен, и за Атлетико ", разяснява футболистът пред испанския вестник " Ас ".

По мотив наставника на Атлетико (Мадрид) Диего Симеоне, Феликс сподели: " Той е доста добър треньор. Разбира нещата по собствен метод, който е добър за едни и неприятен за други. Зависи от всеки човек. "

Колкото до философията за футбола на Симеоне, португалецът добави: " Трябва да страдаш на терена, да стигнеш до опция и да отбележиш. Това е неговият метод да се състезава. Не е неприятен, само че е друг от този на други треньори. "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР