Порция пържена цаца по родното Черноморие още в началото на

...
Порция пържена цаца по родното Черноморие още в началото на
Коментари Харесай

Порция пържена цаца по родното Черноморие подгони гръцките цени

Порция пържена цаца по родното Черноморие още при започване на летния сезон подгони гръцките цени, написа в. „ Монитор “. В заведенията за хранене по крайбрежната алея Дамбата в Балчик порция пържен сафрид се предлага за 10 лв., което е с 2 лв. по-скъпо от предишното лято по това време.

Пържената цаца към този момент скочила с 1.50 лева и в този момент се продава за 6.50 лева В прилежаща Гърция в нормално заведение пържена порция дребна риба може да се откри и за 3-4 евро, настояват осведомени. По- хубавите риби там са по 15 евро за кг. В кръчмите по родното море порция пържен калкан върви съвсем за същите пари - 28 лева

В по-елитните заведения за хранене във Варна и на Златни пясъци дребната трицона пък въобще отсъства от менюто, както е било и в други години. Порция калкан обаче може да се поръча по 26 -30 лв., колкото е кг от деликатесната риба на борсата.

Чернокопът е 10-12 лв., само че допълнително от случаите липсва в менюто. Капанчетата оферират рибена супа за 2,50 до 4,50 лева, а порция сафрид е на миналогодишните цени от 8-10 лева Кръчмарите обаче се оплакват, че клиентите рядко го поръчват, тъй като е турски или гръцки. Сега пък от новия улов цената му би трябвало да скочи двойно, което също е притеснително.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР