Портрет на Чарлс Дикенс, изгубен преди 150 години, беше намерен

...
Портрет на Чарлс Дикенс, изгубен преди 150 години, беше намерен
Коментари Харесай

Изгубеният портрет на Дикенс

Портрет на Чарлс Дикенс, загубен преди 150 години, беше открит в Южна Африка. Той е върнат във Англия и ще бъде на показ в Лондон от идната седмица.

В неопределеност от 150 години, изгубеният портрет на Чарлс Дикенс беше открит на пазар в Южна Африка. Картината е нарисувана от Маргарет Гилис през 1843 година и изобразява викторианския публицист на млади години, когато той е писал известнaта негова книга " Коледна ария ". Малко откакто картината е сложена в Кралската академия на изкуствата, тя изчезва.
Филип Мулд, търговец с творби на изкуството:Портретът може да бъде считан като съставен елемент на " Коледна ария ", книга, която споделя за сложния живот на лондонската работническа класа във викторианска Англия. Портретът е нарисуван с възприятие на съпричастност. Чувство, което е било същинска необичайност по това време.
14-сантиметровият портрет беше открит предходната година в южноафриканската провинция Квазулу-Натал. Той е сполучливо реставриран и е подготвен да бъде показан още веднъж.

Сега картината е благосъстоятелност на лондонски дилъри на изкуство. Поради тази причина, музеят отдаден на Чарлс Дикенс събира нужните средства, с цел да я откупи.
Синди Шугру, шеф на музея " Чарлс Дикенс ": Това е доста съкровен и въодушевяващ портрет на Чарлс Дикенс, тъй като ни припомня, че можем да бъдем по-добри; че всеки може да бъде спасен; че смяната стартира от самите нас. Затова ние желаеме да върнем този въодушевяващ портрет там където му е мястото, а точно в дома на Дикенс.
Портретът ще бъде изложен в галерията до 25 януари следващата година.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР