Портативните гейминг конзоли като Steam Deck на Valve и ROG

...
Портативните гейминг конзоли като Steam Deck на Valve и ROG
Коментари Харесай

Lenovo разработва портативна гейминг конзола Legion Go с Windows 11 и 8-инчов екран

Портативните гейминг конзоли като Steam Deck на Valve и ROG Ally на ASUS съумяха да реализират забележителна известност което накара други огромни компании да насочат вниманието си към този сегмент. Според разнообразни онлайн източници, Lenovo работи по лично такова устройство, наречено Legion Go, което ще работи с Windows 11, с цел да обезпечи оптималната съгласуемост с доста компютърни игри.

Към момента не се знае доста за бъдещата подпора на Lenovo. Предполага се, че в основата ѝ ще бъде процесор от линията AMD Phoenix, чиито представители са предопределени за потребление в ултратънки портативни компютри и са в положение да обезпечат много високо равнище на продуктивност, в това число високи графични благоприятни условия. Тези чипове съчетават ядра Zen 4 и интегрирана графика RDNA 3.

Според източниците, Legion Go ще бъде оборудван с 8-инчов екран, което може да го сложи по-изгодна позиция спрямо съперниците в лицето на Steam Deck и ROG Ally, които имат 7-инчови екрани. Обикновено компютърните игри и игрите, пренесени за конзоли са насочени към огромни екрани което може да докара до погрешно обрисуване на детайлите на потребителския интерфейс на по-малките екрани. По-големият екран би могъл да даде на Legion Go доста преимущество пред съперниците му, стига устройството да остане леко и уравновесено.

Процесорите от линията AMD Ryzen 7040 (Phoenix) би трябвало да са подобаващи за потребление в портативни конзоли, защото се характеризират с ниска консумация на сила от 15W. Благодарение на това разработчиците ще могат да обезпечат много високо равнище на самостоятелност на устройството. Нещо повече, в тази ситуация на AMD Ryzen Z1 Extreme равнището на консумация на сила може да бъде даже по-ниско от 15 W. Към момента обаче не е известно какви съставни елементи Lenovo възнамерява да употребява в своята подпора.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР