ПОРТ-О-ПРЕНС, Хаити (AP) — Това е единственият въпрос, който вълнува

...
ПОРТ-О-ПРЕНС, Хаити (AP) — Това е единственият въпрос, който вълнува
Коментари Харесай

Докато бандите хвърлят Хаити в анархия, хората питат: Къде по света е министър-председателят?

ПОРТ-О-ПРЕНС, Хаити (AP) — Това е единственият въпрос, който вълнува всички хаитяни откогато има въоръжени банди хвърли дългострадалната карибска нация в съвсем безредица: Къде по света е министър председателят Ариел Хенри?

Изпадналият в борба водач, който пое властта след убийството на президента Жовенел Мойс през 2021 година, отсъства доста от последният и най-сериозен изблик на принуждение в страната стартира предходната седмица. Хенри резервира безмълвие, до момента в който кръстосва света, от Южна Америка до Африка, без оповестена дата на завръщане.

Междувременно въоръжени групировки са завзели празнотата на властта. Те се пробваха да поемат контрола над основното интернационално летище на Хаити в понеделник и размениха пукотевица с полиция и бойци. Експлозията от принуждение включва и всеобщо бягство от двата най-големи пандиза в страната.

Дори в декрет за оповестяване на изключително състояние и полицейски час за възобновяване на реда липсва отпечатъкът на Хенри. Той беше подписан от неговия финансов министър, който...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР