ПОРТ-О-ПРЕНС, Хаити (АП) — Хаитянските политици започнаха в сряда да

...
ПОРТ-О-ПРЕНС, Хаити (АП) — Хаитянските политици започнаха в сряда да
Коментари Харесай

Политици, които се борят да ръководят Хаити, сключват съюзи, докато банди превземат властта и премиерът се опитва да се завърне у дома

ПОРТ-О-ПРЕНС, Хаити (АП) — Хаитянските политици започнаха в сряда да основават съюзи, с цел да управляват страната, разпадаща се под гангстерски офанзиви, които са затвори основното летище и попречи на изпадналия в усложнение министър-председател Ариел Хенри да се завърне вкъщи.

Политиците преследваха нови обединения, защото Хаити остана значително неподвижен, като учебните заведения и предприятията към момента бяха затворени на фона на мощна пукотевица, упрекнати в банди, които управляват почти 80% на столицата Порт-о-Пренс, където няколко тела лежаха разпръснати по празни улици. Двата най-големи пандиза в страната също бяха нападнати, като повече от 4000 пандизчии бяха освободени през уикенда.

Един нов политически съюз включва някогашния водач на бунтовниците Ги Филип и някогашния претендент за президент и сенатор Моиз Жан Чарлз, който сподели пред радио Caraïbes в сряда, че са подписали съглашение за съставяне на съвет от трима души, който да управлява Хаити.

Филип, основна фигу...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР