Porsche ще отвори първия си завод извън Европа следващата година,

...
Коментари Харесай

Porsche ще отвори първия си завод извън Европа през 2022 г.

Porsche ще отвори първия си цех отвън Европа идната година, отклонявайки се от практиката на компанията да създава колите си наоколо до известната си централа в Щутгарт. Financial Times оповестява, че дребна индустриална линия ще бъде построена в Малайзия, с цел да задоволи възходящото търсене в региона. В момента купувачите заплащат съвсем два пъти повече от европейските консуматори поради високите мита и налози при доставката на спортните коли.

Решението на марката, благосъстоятелност на Volkswagen, идва пет години откакто стартира да създава своя SUV Cayenne в Словакия, изоставяйки маркетинговия си девиз " Произведено в Германия ". Въпреки това Porsche продължава да създава огромна част от колите си в Германия и се гордее с новия си електромобил Taycan, който е " планиран и създаден в Германия ".
(Не е) създадено в Китай
По-рано тази година основният изпълнителен шеф на компанията Оливер Блум, съобщи, че марката не възнамерява произвеждане в Китай - най-големият и печеливш пазар в света.

" Въпрос на качество е да произвеждаме в Европа за Китай ", сподели той през февруари, добавяйки, че по-високите индустриални разноски си костват, с цел да се поддържа реномето на компанията.

Въпреки това Porsche, която обезпечава към 40% от годишната облага на VW Group, от ден на ден разчита на китайския пазар. " Само преди 10 години Porsche продаваше по-малко от 100 хиляди броя годишно по целия свят ", споделя анализатор от Bernstein. " В момента продава близо 90 хиляди единствено в Китай ". Китай беше единствената страна, в която компанията регистрира облаги през 2020 година

Албрехт Реймолд, член на борда на Porsche, отговарящ за производството, съобщи в понеделник, че компанията е " щастлива, че заради деликатното обмисляне съществуващите ни фабрики са повече от подготвени да посрещнат актуалното и бъдещото световно търсене на нашите коли ". Той прибавя, че новата монтажна площадка в Малайзия " дава отговор на характерните потребности на пазара и макар че е независим план и непретенциозен по мярка и потенциал, алармира за желанието ни да се учим и да се приспособяваме към характерните локални пазарни условия ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР