Porsche постави безпрецедентен план за бъдещо развитие. Очаква се до

...
Porsche постави безпрецедентен план за бъдещо развитие. Очаква се до
Коментари Харесай

Новата цел на Porsche - електромобилност

Porsche сложи невиждан проект за бъдещо развиване. Очаква се до 2022 година производителят на спортни коли да влага над 6 милиарда евро в електромобилност, фокусирайки се върху plug-in хибриди и напълно електрически коли. Решението е взето от Надзорния съвет на Porsche AG на неговото последно съвещание.

„ Ние удвояваме нашите разноски за електромобилност от към три милиарда евро до повече от шест милиарда евро ”, изясни Оливър Блум, ръководител на Изпълнителния ръб на Porsche AG.

„ Наред с създаването на нашите модели с мотори с вътрешно горене, с това решение ние поемаме значим курс в бъдещото си развиване. Плановете са подплатени доста с включването на към три милиарда евро вложения в материални активи и малко над три милиарда евро в разноски за разработки ”, добави той.

От спомагателната сума от 3 милиарда евро към 500 милиона евро ще бъдат употребявани за създаването на разновидности и производни на Mission E, към един милиард евро – за електрификация и хибридизация на съществуващата продуктова гама, няколкостотин милиона – за разширението на обекти, плюс към 700 милиона евро за нови технологии, инфраструктура за зареждане и умна подвижност.

В Цуфенхаузен все още се построяват нов завод за боядисване, специфична зона за сглобяване и конвейерен мост за превозване на боядисаните каро-серии и задвижващите блокове към зоната за финално сглобяване. Съществуващият цех за мотори е в развой на разширение, с цел да създава електрически мотори и цехът за каросериите също ще бъде доразвит. Планирана е инвестиция и за Развойния център във Вайзах. Проектът Mission E е основал почти 1200 нови работни места.

Напълно електрическият състезателен автомобил Mission E има систематична мощ от 600 к.с., което значи, че ще са му нужни доста по-малко от 3,5 секунди, с цел да форсира от 0 до 100 км/ч; той ще бъде също в положение да форсира и стопира непрекъснато без никаква загуба на динамичността и ще предлага пробег от 500 километра по NEDC. Времето на зареждане ще бъде доста малко: Благодарение на 800 V редовно напрежение, ще са нужни единствено 15 минути за пробег от 400 километра.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР