Porsche очаква да получи оценка около 85 млрд. долара при

...
Porsche очаква да получи оценка около 85 млрд. долара при
Коментари Харесай

Porsche се готви за борсов дебют и очаква оценка до 85 млрд. долара

Porsche чака да получи оценка към 85 милиарда $ при първичното си обществено предложение. Производителят на първокласни коли от групата на Volkswagen си е обезпечил предварителни поръчки, които ще доведат до оценка при борсовия му дебют сред 60 милиарда и 85 милиарда $. Очаква се 12.5% от акциите на Porsche да бъдат пуснати на фондовия пазар.

Редица познати вложители, в това число T Rowe Price Group Inc. и Qatar Investment Authority, са декларирали интерес в IPO-то в този диапазон на оценка. Компанията също по този начин мери интереса на частни лица, в това число създателя на производителя на енергийни питиета Red Bull, Дитрих Матешиц, както и ръководителя на LVMH Бернар Арно, оповестява Bloomberg.
Несигурен пазар
Компанията ще разгласи желанието си за обществено предложение на борсата във Франкфурт през първата седмица на септември, откакто получи утвърждение от надзорния съвет на Volkswagen, настояват източници на Reuters и Bloomberg. Те прибавят, че дефинитивни решения към момента не са взети, поради несигурността към войната в Украйна и ескалиращата енергийна рецесия, заради които управлението може да отсрочи IPO.
Реклама
Volkswagen оповестиха първични договаряния за листване на Porsche на 22 февруари, 2 дни преди Русия да нахлуе в Украйна. В същия ден акциите на Volkswagen набъбнаха с 9%.
Зелен преход
Дори преди разтърсванията, подбудени от войната, немските производители на коли се изправиха пред друго предизвикателство - да се приспособяват към последователното унищожаване на дизеловите и бензиновите мотори и замяната им с електрически коли.

Porsche към този момент разгласи, че възнамерява 80% от продажбите на коли на компанията да бъдат електрически до 2030 година, четири пъти повече от настоящето равнище, като Volkswagen също се зае с прекосяването към електрически транспортни средства, акумулатори и програмен продукт.

По-рано Volkswagen се ангажира да вложи 52 милиарда евро в модели без излъчвания, само че разгласи, че ще се нуждае от в допълнение финансиране за заводи за акумулатори обезпечаване на нужните материали. Затова и IPO-то е предопределено да помогне за финансирането на зеления преход на Porsche, споделят от компанията. Ако то не се реализира в близкото бъдеще, се чака вложенията в развиването на електрическите коли на производителя да бъдат в доста по-малък размер, макар че електрическият му модел Taycan изпревари по продажби водещия модел автомобил с мотор с вътрешно горене " 911 " през 2021 година
Реклама Свързани публикации Новият началник на Volkswagen е изправен пред трайни провокации 5 август 2022, 06:38 Porsche се връща във Формула 1, като ще придобие 50% от Red Bull Racing 30 юли 2022, 14:46 VW уволни изпълнителния си шеф Херберт Дийс 26 юли 2022, 10:26 Електрическите проекти на Ferrari 20 юни 2022, 11:17 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Компании
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР