Porsche, Bugatti и Rimac започнаха съвместните си бизнес дейности - само

...
Porsche, Bugatti и Rimac започнаха съвместните си
бизнес дейности - само
Коментари Харесай

Porsche е стратегически партньор на Bugatti-Rimac

Porsche, Bugatti и Rimac започнаха взаимните си бизнес действия - единствено няколко месеца след известието за закупуването на 55% от бившата италианска марка от хърватската компания. Съвместното дружество е базирано в Света Неделя (Хърватия), а негов основен изпълнителен шеф е пионерът на електрическите хиперавтомобили Мате Римак, създател и шеф на Rimac Automobili.

Porsche играе ролята на стратегически партньор. Главният изпълнителен директор Оливър Блуме и заместник изпълнителният шеф и главен финансов шеф Луц Мешке са представени в Надзорния съвет на новата обединена компания. Акционери в нея са Rimac Group (55 процента) и Porsche AG (45 процента). Под чадъра на взаимното предприятие Bugatti и Rimac Automobili ще продължат да работят като самостоятелни марки и производители, като поддържат съответните си производствени мощности в Загреб и Молсхайм и техните си канали за продажба.

Предишният основен изпълнителен директор на Bugatti Стефан Винкелман се отдръпна от тази позиция на 31 октомври 2021 година и ще се концентрира върху ролята си на президент на Lamborghini.

„ Това обединение е идеалното решение за всички участващи. Заедно се създава високопроизводителна автомобилна компания “ - споделя Блум - „ Традиционната марка Bugatti със своята харизма съумя да създаде стойност за бъдещето. Bugatti олицетворява обаяние и пристрастеност, Rimac има голяма новаторска мощ и технологични умения. Бихме желали да благодарим на Стефан Винкелман за огромния му ангажимент и свършената отлична работа. “

Освен Мате Римак, новият мениджърски екип включва предходния производствен мениджър и съуправляващ шеф на Bugatti Automobiles, Кристоф Пиошон. Пиошон става главен действен шеф на съвместното дружество и би трябвало да да отговаря за произвеждане в Мюлсхайм, Елзас.

Лариса Флайшер е основен финансов директор. Съвсем до неотдавна тя отговаряше за контрола в Porsche в региона на дигитализацията и създаването на нови бизнес модели. Емилио Шерво, който преди това беше основен инженер в McLaren, ще поеме позицията на основен технологичен директор.

„ Убеден съм, че сме намерили правилната комбинация от опит и ноу-хау, иновативна сила и отборен дух за ръководство “ - казва Мешке - "Затова съм доста оптимист. И тъй като планът е доста значим за мен, ще продължа да го поддържам от близко и страстно в бъдеще. "

За бъдещия основен изпълнителен директор Мате Римак стартирането на съвместното предприятие Bugatti Rimac е друга голяма стъпка - единствено 10 години след основаването на стартъпа му в гараж. „ За мен е чест да управлявам това ново сливане и да стартира безспорно сполучлива, революционна и вълнуваща нова глава за всички участващи “ - споделя Мате Римак - "Трудно е да се откри по-добра комбинация от Rimac и Bugatti. "

Съвместните проучвания и разработки на Bugatti Rimac ще се вършат в кампуса Rimac, който е планиран за 2023 година 2500 души ще работят върху зоната от 200 000 квадратни метра, а инвестицията е 200 милиона евро. В същото време, както и до момента, всички модели на Bugatti ще се създават във фабриката в Мюлсхайм, споделиха от Porsche. Така работните места там са обезпечени в дългосрочен план.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР