Поройните летни дъждове продължават да нанасят щети. Пътят за село

...
Поройните летни дъждове продължават да нанасят щети. Пътят за село
Коментари Харесай

Остава опасността от падащи камъни в района на Чудните мостове

Поройните летни дъждове не престават да нанасят вреди. Пътят за село Забърдо и Чудните мостове остава затворен,след като през вчерашния ден беше оповестено отчасти бедствено състояние в община Чепеларе. Препоръчва се туристите да не пътешестване в региона, тъй като заплахата от падащи камъни остава. Наводнение имаше и в Еленския Балкан, където придошла река откъсна два дървени моста в село Дрента. В община Неделино поради свлачище към този момент втори ден семейство е евакуирано от вкъщи си, част от който е засипан от скална маса.

Забърдо, Чепеларе

Седем километра преди разклона за село Забърдо пътят Пловдив-Смолян е затворен с предупредителни знаци. Заради непрестанните превалявания през последните три месеца земята е пропита с влага и от надвисналите скали се срутват камъни върху пътното платно.
Славка Чакърова-кмет на община Чепеларе: Поставили сме знаци " неразрешено влизането ", виждам, че има доста туристи, които не ги съблюдават. Опитах се да предупредя някои персонално, че носят отговорност и минават без да пита, в последна сметка всеки си преценява.
Вече втори ден мястото се разчиства от екипи, които са работили тук и преди месец, когато още веднъж пътят бе затворен от свлачище.
Петър Кирилов- притежател на фирмата-изпълнител на плана: Естествено, заради финансови проблеми беше решен единствено част от този проблем, с краткотрайни ограничения. Има доста ерозия, има срутища на много места, някъде по-малки рухвания на камъни, някъде по-големи и в тази връзка би трябвало да се реши казусът генерално.
По предварителни планове това ще коства към половин милион лв., които се чака да дойдат от Междуведомствената комисия за бедствия и повреди.

 Потоп заля село Дрента в Еленския балкан, няколко къщи са откъснати от света Потоп заля село Дрента в Еленския балкан, няколко къщи са откъснати от света
Поройните дъждове нанесоха съществени вреди в Еленския балкан. В понеделник през нощта коритото на река Веселина, която минава през село Дрента, е пре...

В община Неделино дъждовете са разрушили елементи от инфраструктурата. Според локалните повода е в неприятното отводняване на издигната по план екопътека. Комисия към този момент разказва вредите и се чака държавна финансова помощ.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР