Поройните дъждове в събота и неделя отново усложниха обстановката в

...
Поройните дъждове в събота и неделя отново усложниха обстановката в
Коментари Харесай

Пороите заляха отново наводнените наскоро села във Врачанско

Поройните дъждове в събота и неделя още веднъж усложниха ситуацията в община Криводол. Там още веднъж за последните 10 дни е оповестено отчасти бедствено състояние. Залети от придошли локални реки са повече от 20 къщи в селата Галатин, Осен и Ракево. През нощта се е наложило избавителни екипи да изнасят хора на ръце от засегнатите парцели.

В засегнатите от водната буря села към този момент дойде тежка техника, която разчиства повредените улици и насъбраната тиня, стартира и отводняване на залетите парцели. Общинска комисия от Криводол към този момент разказва вредите, нанесени от повторното наводняване в селата.

„ Тези повтарящи се наводнения нямаше да се случат, в случай че страната беше финансирала импортиран от нас план за промяна по реката в Галатин “, сподели пред кметът на община Криводол Христо Доков.

Големи провали има и по неотдавна ремонтирания път сред селата Галатин,Фурен и Лесура. Водата е отнесла част от банкета, а кабели на мобилните оператори са оголени край асфалта.

В селата Борован и Нивянин придошлата река Скът още веднъж наводни доста къщи. Кметът на община Борован Десислава Тодорова издаде заповед за отчасти бедствено състояние на засегнатата територия.

Валери Ведов
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР