Пороите с гръмотевични бури продължават и през новата седмица. Жълт

...
Пороите с гръмотевични бури продължават и през новата седмица. Жълт
Коментари Харесай

Дъждовна седмица се задава: За днес жълт код за порои в 9 области

Пороите с гръмотевични стихии не престават и през новата седмица. Жълт код за изобилен дъжд е разгласен през днешния ден за 9 области в Западна и Централна България. ОТ Национален институт по метеорология и хидрология предизвестяват жителите на областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Пловдив, Пазарджик, София-област и София-град. В тези региони се чакат още превалявания, съпроводени и с гръмотевици. В източните региони ще е съвсем без превалявания. Там ще има и повече слънчеви часове, ще духа слаб юг-югоизточен вятър, а температурите ще са по-високи.
Преобладаващите оптимални температури през днешния ден ще са сред 21 и 26 градуса. Атмосферното налягане едва ще се намали, само че ще остане близо до междинното за юни.
В планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има краткотрайни превалявания от дъжд с гръмотевични стихии. Ще духа слаб до сдържан вятър от юг-югоизток. Максималната температура на височина 1200 м към 16 градуса, на 2000 м - към 9 градуса.
По Черноморието облачността ще е променлива, съвсем без превалявания. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-югоизток. Максималните температури на въздуха ще са до 24-26 градуса. Температура на морската вода е 16-22 градуса, а вълнението на морето ще е 1-2 бала.
Дъждовна седмица чака и софиянци. Градусите в столицата няма да се повишат над 25, а дъждът ще бъде предружаван и с гръмотевици. Очаква се безоблачен уикенд.
Валежите в Пловдив ще продължат до четвъртък в това число, като се чака чак в петък времето да се разведри. Седмицата ще стартира с температури от 23 градуса и ще приключи с 30-градусови горещини.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР