Пороите от миналата седмица са нанесли щети на стойност 2

...
Пороите от миналата седмица са нанесли щети на стойност 2
Коментари Харесай

Щетите от пороите са 2 млн. лева, ще ги плати...

Пороите от предходната седмица са нанесли вреди на стойност 2 милиона върху републиканската пътна инфраструктура. Това заяви министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков, който участва на първата копка от рехабилитацията на пътя Чирпан – Симеоновград, направена в Димитровград.

Той разгласи, че вредите ще бъдат покрити или от бюджета, или по линия на фонд "Солидарност " на Европейския съюз, по който ще се кандидатства още веднъж. Трети вид е Комисията по бедствия и повреди към Министерски съвет.

Нанков бе безапелационен, че би трябвало да се влага в предварителна защита, защото поради климатичните промени все по-често природата ще ни сблъсква с сходни феномени.

Над 500 хиляди лв. са вредите единствено в Смолян, разгласи зам.-кметът на града Мариана Цекова.

Описването на вредите още не е завършило, защото към момента идват информации от кметствата в Общината. Продължава почистването на засегнатите от наводнението улици и пътища. Поискано е подпомагане от военни и техника при възстановителните действия в района. Очаква се Министерството на защитата да изпрати водоноска за питейна вода в Чепеларе, защото чешмяната вода там е замътена, съобщи Канал 3.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР