Пороен дъжд наводни населени места в община Малко Търново. Кметът

...
Пороен дъжд наводни населени места в община Малко Търново. Кметът
Коментари Харесай

Страшен порой в Малко Търново! Обявено е бедствено положение...държавата нехае

Пороен дъжд наводни обитаеми места в община Малко Търново. Кметът Илиян Янчев е оповестил отчасти бедствено състояние в селата Младежко, Граматиково, Бяла вода и Калово. Това заяви градоначалникът за Флагман.бг. Река Младежка отчасти е заляла пътя до селото, рисково е прекосяването на леки коли.

„ По пътищата има провали от водата, която тече като река. Има изкъртени асфалтови настилки. В момента пътувам за Граматиково, с цел да проверим на моста на Качул равнището на река Велека до каква степен е стигнала, само че остава още близо 1 метър да трансферира пътя и да откъсне Граматиково”, изясни Илиян Янчев. В селото е паднал 140 л/кв.м дъжд.

Помпите на село Граматиково, които са в местността Качул са наводнени и сигурно до края на седмицата няма да имат вода. Още на следващия ден кметът Илиян Янчев ще изпрати водоноски в селото. Лошата вест е, че и към този миг в община Малко Търново продължава да вали.







Бургаският общински консултант Антон Коджабашев е в епицентъра на бедствието в Странджа, научи Флагман.бг.

„ Положението тук е ужасно! Вече трети ден дъждът не стопира. Реката всеки миг ще трансферира пътя. Отнесени са дребни вили и аграрни постройки. Почти всички къщи са прокапали. Водата е изровила пътищата, големи кратери. За страдание тук не е пристигнал никой с изключение на кметът на Малко Търново Илиян Янчев. Всичко живо нехай, все едно сме в друга България.

Пътят Царево-Малко Търново, който беше в неприятно положение от години, към този момент не съществува. Целият е покрит в тиня, глина и отпадъци. Няма го! Същото е полежението и с правата Босна-Визица-Граматиково. Ако и този път страната не помогне, ще обрече на изолираност целия регион”, сподели по телефона Антон Коджабашев.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР