Пороен дъжд и градушка блокираха тази сутрин Русе, предаде БГНЕС.

...
Пороен дъжд и градушка блокираха тази сутрин Русе, предаде БГНЕС.
Коментари Харесай

Буря блокира Русе, над 160 сигнала за паднали дървета

Пороен дъжд и градушка блокираха тази заран Русе, съобщи БГНЕС. Градушката е траяла към 15 минути, само че последствията от нея се усещат в целия град. Има нанесени материални вреди – счупени прозорци, паднали дървета върху коли.

По данни на Метеорологичната станция падналите превалявания единствено за няколко минути в Русенско са над 25 л/кв.м., повече в сравнение с през целия месец май. Градушката е била с размера на орех – с диаметър към 3 см. Поривите напразно са стигали 72км/ч., като те са били съпроводени и от мощна гръмотевична активност.

Над 160 са сигналите за паднали дървета, скъсани кабели и наводнени приземни етажи и избени пространства. Възлови кръстовища остават под вода, наводнени са основни булеварди. Движението и мощно затруднено от паднали дървета и клони. Много жици на тролейбусната мрежа са скъсани. Градският превоз не се движи. Няма информация за потърпевши. В момента локалните служби работят за отводняването на Русе.

Възпрепятствано е придвижването на влаковете. Влаковете към София и Варна се движат с към час забавяне, още веднъж заради паднали дървета. Най-проблемен е бил секторът сред Централната жп гара и гара Разпределителна. В региона на прелез „ Розова котловина “ до кооперативния пазар пред трен 4641 – бързият трен от Русе за София е паднало дърво, само че с помощта на бързата реакция на машинистите влакът е спрял. Районът е разчистен безусловно преди минути. Паднало дърво има и при прелеза под хотел „ Рига “ на км. 5+243. Републиканската пътна мрежа е проходима.

Почти на всички места в региона има електроподаване и водоснабдяване. Това сочат данните на Областната администрация в града, базирайки се на информация от дежурните в обитаемоте места. Проблеми с връзките също няма. Единствено в Ивановско има спиране на електрозахранването, само че в околните часове се чака то да бъде обновено. В региона на селата Красен и Червен има кални свличания, които затрудняват придвижването. На територията на община Две могили и по-точно в село Помен също имал леки провали.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР