Породата самоед е една от най-харизматичните и умни заедно с

...
Породата самоед е една от най-харизматичните и умни заедно с
Коментари Харесай

Обучение и дресура на самоед

Породата самоед е една от най-харизматичните и умни дружно с това кучета. Няма по какъв начин да не се влюбите в този питомец от пръв взор и да не останете очаровани от харизмата му. Като цяло тази порода е извънредно умна, само че въпреки всичко ще се наложи да положите известни старания, с цел да я научите на по-сложните команди, както и да социализирате животното.

Обучение и дресура на самоед

По темперамент самоед е радостно творение. Те са общителни кучета и са отзивчиво настроени. Лесно схващат интонацията и какво се желае от тях, а също по този начин са доста предани на стопанина си. Прекрасно се схващат с дребните деца и даже на драго сърце си играят с тях. Всички тези качества на самоеда дружно с интелигентността, вършат елементарно за образование куче.

И по този начин, първата ви и най-важна задача е да покажете на кучето ви, че вие сте на върха на йерархията, защото в противоположен случай животното няма да ви слуша. Дайте име на животното и го научете да се отзовава на него, като това ще ви помогне доста в последващото образование.

Важно е да започнете с образованието на самоеда незабавно, откакто го вземете в дома си. Съществува мнение, че кучетата не трябва да се образоват преди 5-6 месец, само че това е освен неверно, само че и по този начин доста си усложнявате процеса на образованието, който е доста по-лесен от ранна възраст.

Като цяло кучето даже няма да разбере, че го дресирате и за него това не е никакъв стрес, тъй като то се забавлява и му е прелестно. Важно е обаче всички занятия да не са по-дълги от 40-60 минути, с цел да не се изтощи кучето, само че и да минават в игрова форма. Можете да повтаряте това по 2-3 пъти дневно, като по този начин ще затвърждавате получени познания.

 Самоед

Другият миг, на който си заслужава да обърнете внимание при дресиране на самоед са доверителните връзки, които би трябвало да изградите с кучето самоед. Започнете първоначално с по-лесните команди като До мен, команда Седни или команда Легни, а по-късно да научите кучето на апорт и други.

Процесът на дресировката на самоед постоянно може да е занимателен и за двете страни, само че никога не трябва да си позволявате да прилагате физическа мощ или да викате на кучето, защото това не е вярно, само че и няма да постигнете никакъв позитивен резултат.

При проучването на главните кучешки команди, както и при по-сложните, не забравяйте да награждавате кучето ви с хвалба или някакво лакомство. Старайте се да заинтересува питомеца ви и да привлечете вниманието му, като единствено по този начин той ще ви слуша и ще извършва командите ви.

Ако спазвате тези лесни и елементарни правила, тогава бъдете сигурни че няма да имате някакви проблеми при образованието и дресурата на самоеда. Имайки поради високия разсъдък на кучетата от тази порода, те се възпитават много елементарно, в случай че занятията минават в игрова форма и са постоянни.

А в случай че към момента нямате такова необикновено куче, вижте нашите разгласи и цени за самоед.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР