Породата руска синя котка е една от най-скъпите в света,

...
Породата руска синя котка е една от най-скъпите в света,
Коментари Харесай

Как се гледа руска синя котка

Породата съветска синя котка е една от най-скъпите в света, отличаваща се с присъщия цвят на козината. Тези животни са доста грациозни и красиви, само че както и за всеки различен любим, би трябвало да полагате нужните грижи за тях.

Как се гледа съветска синя котка?

Първата ви задача е грижата за козината на котката, коята при тази порода е много гъста. Трябва да я решите един път на 7-10 дни с груминг гребен, като постоянно следвайте посоката на напредък на козината. Препоръчва се ресането да става поредно, започвайки от шията, гърдите, гърба, стомаха и лапите. Не би трябвало да сресвате опашката, защото там животните не обичат да ги допират. След това следва да минете няколко пъти по козината с влажни ръце, като по този начин ще премахнете остатъците от падналата четина.

Не бива да давате на котката ви да излиза доста на терасата или като цяло да се излага на слънце, защото под въздействието на слънчевите лъчи козината може да стане кафява. Що се отнася до къпането на котката, то не трябва постоянно да вършиме това, защото по този начин се нарушават защитните функционалности на козината.

Именно по тази причина би трябвало да къпете котката, единствено в случай че това се постанова, т.е. в случай че се изцапала доста. Можете да употребявате изсъхнал шампоан за тази цел, тъй като с него няма да се постанова да мокрите съветската синя котка. В този случай би трябвало да нанесете пудрата на нечистите сектори посредством втриващи придвижвания и по-късно с гребен да ги премахнете. Пудрата ще всмуква мръсотията и по този начин няма да се постанова да къпете животното.

При обичайните водни процедури следва да вършиме това във вана или по-голям леген. При предпочитание можете да употребявате и балсами, само че това не е наложително. Използвайте специфичните шампоани, които не нарушават pH на кожата, а също по този начин незабавно по-късно подсушете добре котката с топла забрадка, с цел да не настине. Важно е да поддържате температурата в дома ви сред 20-25 градуса през зимата, тъй като котките също могат да настинат и това да докара до редица здравословни проблеми, в това число до намаляване на имунитета им.

 съветска синя котка - грижи

Очите на съветската синя котка следва да се преглеждат всеки ден, като при съществуването на секрет следва да се отстрани деликатно с марля или съчка за уши, като за всяко око използвайте друга. Добре е преди този момент да намокрите леко марлята с преварена вода, като по този начин по-лесно ще можете да почистите окото. Ако секретът има жълт или зелен цвят, тогава следва да посетите наложително ветеринар, който да прегледа животното.

Важно е да преглеждате постоянно и ушите на съветската синя котка, както и да ги почиствате със специфични за това средства, които се продават в зоомагазините. Можете да употребявате също по този начин нормално олио за задачата, като тук още веднъж се употребяват клечки за уши или марля.

Не забравяйте да режете ноктите на котката ви постоянно, като внимавате да не докоснете вената. Ако животното се съпротивлява доста, тогава можете да режете по 2-3 нокътя дневно, с цел да не стресирате доста питомеца ви.

И не на последно място по значимост са прегледите на зъбите на котката. Желателно е да ги чистите постоянно със специфична паста за котки и кучета, както и постоянно да водите на обзор при ветеринар съветската синя котка.

В случай, че забележите някакви промени в държанието на котката и тя стане апатична, спре да се храни, демонстрира експанзия, тогава това също е сигурен знак, че би трябвало да я заведете на доктор. И не забравяйте, че верните и постоянните грижи са значими освен за хигиената, само че и за здравето на вашата съветска синя котка.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР