Породата лабрадор е най-популярна за домашни любимци поради прекрасния нрав

...
Породата лабрадор е най-популярна за домашни любимци поради прекрасния нрав
Коментари Харесай

Характер и поведение на лабрадора

Породата лабрадор е най-популярна за домашни любимци заради прелестния манталитет на тези животни. В предишното това куче с дебела, двойна четина е употребявано от риболовците да дърпа лодките им в студените води в Нюфаундленд - Канада, откъдето идват и първите сведения за лабрадорите.

По-късно те стават ловни кучета, защото имат отличен усет в лова и са бързи и смели в преследването на дивеча. Наричат ги и кучета-носачи, тъй като умеят да носят предмети в уста.

Най-ценни са обаче качествата, проявени при взаимоотношението с хората. Те се дължат на положителния, балансиран и прелестен темперамент на лабрадора, разбъркан с висока доза просветеност. Това дава основата за лесната дресировка на лабрадорите. Когато работата е извършена сполучливо, от тези кучета стават отлични водачи на незрящи хора и други инвалиди.

Уравновесеният характер на лабрадора е причина за отличното съгласие с децата в дома, където се отглежда лабрадорът, както и с други животни. Твърди се, че това куче е способно да съжителства добре дори с гризачи.

Тази порода е доста привързана към стопаните и прекарва на драго сърце времето с всеки член от фамилията, взе участие и във всички фамилни занимания. Пословичната наивност на това куче го кара да се спуска към всеки чужд, с цел да му се порадва.

Не бива обаче никой да се залъгва по отношение на усета на лабрадора към заплахата за дома и фамилията. Това куче е задоволително будно, с цел да следи за евентуална заплаха и да сигнализира във всеки миг. При уместно образование може да бъде и надзирател на парцела на стопанина, а в това време да се грижи и за сигурността на децата.

 Лабрадор

Това куче е лишено от експанзия и е постоянно доброжелателно към всеки и всичко към него. Това качество необичайно се съчетава с интензивността и потребността от непрекъснато придвижване и бягане.

Като всяко мъдро животно, лабрадорът се нуждае от другарство, компания, похвали и възлагане на задания, които да извърши, с цел да получи хвалба. Не е мъчно да бъдат обучавани лабрадорите, тъй като са доста търпеливи и послушни по природа.

Ако и вие мечтаете за подобен необикновен приятел, разгледайте тези разгласи и цени за лабрадори.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР