Породата Финландски Шпиц е със средни размери и има типичната

...
Породата Финландски Шпиц е със средни размери и има типичната
Коментари Харесай

Финландски Шпиц

Породата Финландски Шпиц е със междинни размери и има типичната за шпицовете рунтава опашка. Също по този начин те се отличават със своите щръкнали уши и дебела четина, като възрастните кучета доближават на размер към 45-50 сантиметра.

Женските финландски шпицове са малко по-малки и размера им може да варира от 38 до 45 сантиметра. Цветът на козината им е червеникаво-златист, като може да бъде и червеникаво-кафеникав.

На места може да има и леко изсветлени петна, които също са присъщи за тази порода. Финландският Шпиц доближава на тегло към 15-16 кг и има доста отзивчив темперамент.

Финландски Шпиц

Финландски шпиц наподобява малко на немски шпиц, мини шпиц и японски шпиц. Тези кучета имат прелестно развити ловен инстинкти, защото преди и в този момент са се употребили интензивно за тази цел. В предишното са помагали на хората да ловуват дивеч, птици и даже мечки. Тези кучета са също по този начин идеални пазачи, тъй като са доста смели. Интересен факт е, че те са били народен знак на Финландия няколко години през 19 век.

Характерът на Финландския Шпиц е доста отзивчив и дружно с това тези кучета са много жизнерадостни, като по тази причина са съвършените любимци, в случай че имате дребни деца. Винаги са нащрек за заплаха и са подготвени да защитят всеки човек от фамилията, в случай че се постанова.

С наслаждение си играят с малчуганите и са много търпеливи, като дружно с това са и доста интелигентни, като по този начин елементарно могат да бъдат подготвени на другите команди, започвайки от базовите и стигайки до по-сложните.

Породата Финландски Шпиц е много здрава и няма някакви сериозна генетична предразположеност. Въпреки това е добре да водите кучето ви на постоянни прегледи при ветеринар, който да следи здравословното положение на любимеца ви.

Финландският Шпиц е много интензивно куче и е значимо да ги разхождате по към 1 час дневно, като може и повече, в случай че имате време. Обожават да се разхождат, както когато е топличко на открито, само че по този начин и на студеното време.

Много значим миг е това, че не трябва да сваляте каишката на кучето ви тук-там, където не е безвредно има огромно пътно придвижване, защото както към този момент казахме, имат мощен ловен усет и могат да стартират да преследват някое животно, без да се съобразят от изискванията и че това е рисково.

Именно по тази причина е доста значимо да научите главните кучешки команди като " Ела ", " Не " и другите, с цел да можете да контролирате държанието на Финландския Шпиц на открито. Въпреки това е най-добре за всеки случай кучето да е с каишка, като може да го пускате умерено без нея единствено, в случай че мястото е безвредно.

Важен миг е и хранителният режим на кучето ви, който би трябвало да е уравновесен, както и да е кондензиран с всички нужни витамини, минерали и микроелементи. Задължително любимеца ви би трябвало да има непрекъснат достъп до вода, защото както споменахме кучето е доста интензивно.

Храненето е най-добре да става по два пъти дневно в едно й също време. По отношение на козината на Финландския Шпиц, тя е много гъста и по едно и също време груба, а също по този начин е със междинна дължина. На главата и към предните лапи тя е една концепция по-къса, като е добре сресването с груминг гребен да става по 1-2 пъти на седмица.

Като цяло породата Финландски Шпиц е много отзивчива и дейна дружно с това. Именно по тази причина е най-добре да отглеждате породата в къща, а не в дребен апартамент, защото там то ще се усеща по-комфортно. Ако изберете това куче за вас любим, бъдете сигурни, че няма да съжалявате нито за момент.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР