Породата е известна с изключителната си интелигентност и способността си

...
Породата е известна с изключителната си интелигентност и способността си
Коментари Харесай

Топ 5 най-умни породи кучета

Породата е известна с изключителната си просветеност и способността си за образование. Често се употребяват в разнообразни типове спорт и работа с животни. Бордър колито произлиза от границата сред Англия и Шотландия, откъдето идва и неговото име. Тази порода е основана за работа с животни, изключително с овце, и се смята за една от най-старите породи, профилирани в пастирска работа. Имат междинен размер и плътно тяло и могат да имат разнородни окраски, в това число черна, черно-бяла, трицветна и други комбинации. Бордър колитата са извънредно енергични и се нуждаят от интензивно физическо упражнение и умствена стимулация. Те обичат да бъдат заети и се усещат най-добре, когато имат задания за осъществяване. Тези кучета са извънредно предани на своите притежатели и обичат да работят дружно с тях. Могат да бъдат положителни фамилни кучета, само че се нуждаят от стимулираща среда и занимания.

2. Пудел

 Топ 5 най-умни породи кучета Топ 5 най-умни породи кучета

Пуделите са доста интелигентни и елементарно обучаеми кучета. Също по този начин са известни с разнообразния си размер и измежду тях се намират дребни, междинни и огромни пудели. Окраската им може да бъде черна, бяла, кафява, само че изисква постоянна грижа и козметична поддръжка. Пуделите са нормално другарски настроени, предани и отзивчиви към своите притежатели. Те се свързват със фамилии и са чудесни домашни любимци. Въпреки тяхната просветеност, пуделите могат да бъдат игриви и енергични. Пуделите са отличен избор както за хора, търсещи многообразие в размерите на кучетата, по този начин и за тези, които желаят интелигентен и елементарно обучаем сателит в своя живот.

3. Немска овчарка

 Топ 5 най-умни породи кучета Топ 5 най-умни породи кучета

Немската овчарка е известна с интелигентността си и се употребява постоянно като служебно и защитно куче. Големи, мощни кучета със общоприетата багра, включваща черна четина с кестеняви нюанси на лицето, гърдите и лапите. Тези кучета са бързи в ученето и се оправят доста добре с разнообразни команди и задания. Немската овчарка е извънредно предана порода. Те развиват мощна връзка със своите притежатели и са подготвени да ги пазят и следват на всички места. Тяхната лоялност ги прави отличен избор за фамилии и хора, които търсят правилен сателит. Тази порода е лесна за обучаване, което я прави подобаваща както за опитни притежатели, по този начин и за начинаещи. Немските овчарки са енергични кучета, които изискват постоянна физическа интензивност и извършения. Великолепна порода със мощни характерности, които я вършат подобаваща както за работа, по този начин и за фамилна компания.

4. Голдън ретривър

 Топ 5 най-умни породи кучета Топ 5 най-умни породи кучета

Голдън ретривърът е една от най-популярните породи кучета в света. Те се отличават със своята другарска натура и просветеност. Имат другарски и обичащ темперамент. Лесно стават част от фамилията и се държат отзивчиво към хора и други животни. Това ги прави отлични домашни любимци и компаньони. Те постоянно са обучавани като кучета-водачи или търсещи кучета. Голдън ретривърите са приблизително огромни кучета, с златисто-жълта багра, дълга и къдрава четина. Тази порода е известна със своята активност и потребността си от физическа интензивност. Голдъните обичат да си играят и се нуждаят от постоянни извършения, с цел да бъдат щастливи и здрави.

5. Доберман

 Топ 5 най-умни породи кучета Топ 5 най-умни породи кучета

Доберманите се смятат за едни от най-интелигентните кучета в света. Те се отличават с бързото си асимилиране на команди и способността си да схващат комплицирани задания. Тяхната просветеност ги прави подобаващи за разнообразни типове образование и работа. Доберманите се употребяват постоянно като служебни и защитни кучета. Те работят в полицията, армията и за отбрана на собствеността и фамилиите. Тяхната увереност и лоялност ги прави изключителни за такива цели. Доберманите са приблизително огромни кучета с мускулесто тяло и гладка, къса четина. Тяхната съществена багра е черна, само че се срещат и други комбинации. Въпреки своята известност като съществени и внимателни кучета, доберманите са същински другари и са вярни към своите притежатели. Те са отзивчиви и обичащи, с уравновесен темперамент, което ги прави отлични домашни любимци. Тази порода изисква постоянни разходки и физически извършения, с цел да бъдат щастливи и здрави.

Тези пет породи с висока просветеност и разнородни умения съставляват поредност от изключителни кучета, подготвени да бъдат лоялен сателит и работен сътрудник в живота на хората. Бордър колитата, с началото на своята история в Англия и Шотландия, се отличават с изключителната си дарба за образование и работа с животни. Пуделите с другите си размери и окраски съчетават интелигентността със заразителната си любезност. Немската овчарка се употребява като служебно и защитно куче, представяйки се с просветеност и лоялност. Голдън ретривърите са известни измежду фамилиите и търсачите на работни кучета с помощта на техните другарски и интелигентни характерности. Доберманите, със своята впечатляваща просветеност и лоялност, съчетават работните и домашни качества. Въпреки разликите сред тези породи, всички те съставляват образци за интелигентни и предани кучета, подготвени да служат и да бъдат правилни спътници в живота на хората. Важно е да запомним, че интелигентността на кучето не е единственият фактор, който да вземем поради при избора на порода, и че всяко куче има свои неповторими характерности.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР