Породата Чау Чау е много сладка и обичана от доста

...
Породата Чау Чау е много сладка и обичана от доста
Коментари Харесай

Дресура и обучение на Чау Чау

Породата Чау Чау е доста сладка и обичана от много хора по света, тъй като тези сладури безусловно наподобяват на пухкави топчици за гушкане. Имат доста благ характер, само че от време на време могат да са нападателни, в случай че не сте се занимавали с образованието им.

Като цяло възпитанието на кучето е основен миг, в случай че желаете кучето да ви слуша и да се държи възпитано във всяка една обстановка, както в дома, по този начин и на открито.

Дресура и образование на Чау Чау

Процесът би трябвало да е много пореден, като не трябва да пренебрегвате значимостта на дресировката на Чау чау. Трябва да съумеете да станете престиж в очите на кучето Чау Чау, тъй като единствено по този начин то ще стартира да ви слуша и ще извършва командите ви. Ако се стараете и проявявате доза самообладание, тогава образованието може да бъде даже занимателно, както за вас, по този начин и за питомеца ви.

Имайте поради, че тези кучета са в действителност доста инатести и в случай че решат, че не желаят да вършат нещо, то мъчно ще можете да ги накарате да го сторят.

 Дресура и образование на Чау чау

Единственият метод да се справите с тази им линия от характера на Чау чау, са постоянните тренировки, като по този начин тези кучета просто ще свикне към образованието и за тях това ще е част от всекидневието. Именно по тази причина тези четириноги другари не са подобаващи за хората, които нямат време и не могат да обръщат задоволително внимание на кучето си.

Подобно на всяка една порода, по този начин и при Чау Чау е доста значимо да започнете възпитанието им още с появяването на животното в дома ви и откакто кучето научи името си.

В никакъв случай не им викайте, тъй като това освен, че не е вярно, само че и по този начин кучето не слуша. Причината за това е, че при възпитанието на тази порода най-важният аспект е точно взаимното почитание.

Другото значимо нещо е да съумеете да станете водач в очите на питомеца си, като това ще ви помогне да постигнете забележителни триумфи в образованието на Чау Чау.

Голяма част от експертите са на мнение, че при тази порода е значимо да действате самостоятелно, опирайки се на особеностите на характера съответно на вашето куче.

 Куче Чау Чау

Това ще ви помогне доста да улесните самото образование на Чау чау, само че и да постигнете по-големи триумфи. Другият съвет на кинолозите е постоянно да дресирате кучетата ви откакто сте ги извели и са били нахранени, с цел да са по-съсредоточени и деликатни по време на занятията.

Като цяло не очаквайте, че възпитанието на породата Чау Чау е лесна задача. Ако обаче съумеете да спечелите уважението на кучето ви и то да има почит от вас, тогава нещата ще се случат доста по-лесно. И не забравяйте, че постоянно би трябвало да награждавате питомеца ви с нещо вкусно или с хвалба, в случай че е извършил вярно кучешката команда.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР