Породата бирманска котка е едно удоволствие, създадено от природата за

...
Породата бирманска котка е едно удоволствие, създадено от природата за
Коментари Харесай

Грижи за бирманска котка

Породата бирманска котка е едно наслаждение, основано от природата за индивида. Тиха, послушна, привързана към стопаните, добре съжителстваща с други домашни любимци, са единствено някои от характерностите при развъждане на екземплярите от породата.

Тази котка е интелигентна и любопитна, и несъмнено, пухкава и красива, нежна и обаятелна с тихото си мъркане. Лесно се отглежда подобен домакински любим, защото не е придирчив.

Грижата за бирманската котка стартира от поддържане на козината. Тя е приблизително дълга, с недорасъл подкосъм и по тази причина не се заплита. Текстурата на палтото на котето може да се дефинира като копринена, а това значи, че поддръжката изисква повече време и внимание. Ресането един път седмично въпреки всичко е задоволително, с цел да се резервира положителният външен тип на палтенцето, само че в интервалите на проливане грижата за опадващата четина би трябвало да е по-сериозна.

За сресване на писаната би трябвало да се набави тънък гребен и масажна четка. Процедурата стартира от главата и се движи към опашката, като се реши до посока на растежа на косъма. Ако котката взе участие в изложения са нужни специфични спрейове и помощта на експерт.

Къпането на котката не е неотложно, а се прави единствено при очевидно замърсяване. Къпането става със специфичен котешки шампоан, а след процедурата козината би трябвало да се изсуши със сешоар.

 грижи за бирманската котка

По-специално внимание изискват ушите, очите е ноктите на котето. Редовното разчистване на очите с тампон с лайка или специфичен разтвор от аптеката ще отстранен навреме нечистотиите в слъзните канали, с цел да не се получи зараза. Същата грижа се постанова и за ушите.

Зъбите на бирманската котка е добре да се мият един път седмично, само че това може да се реализира, в случай че домашният питомец е приучен на това още от дребен. В противоположен случай е добре да се употребяват специфични гранули, които да почистват зъбите. Тази грижа е значима, тъй като бирманската котка е предразположена към котешка пародонтоза.

Подрязването на ноктите също се прави регулярно със закупена ножица за ноктите на домашната котка. Ако процедурата е сложна за осъществяване от притежателя, може да се потърсят услугите на котешки стилист.

В тази публикация пък можете да видите повече по отношение на храненето на бирманската котка.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР