Породата акбаш е представена от едри, добре сложени животни, силни

...
Породата акбаш е представена от едри, добре сложени животни, силни
Коментари Харесай

Съвети при хранене на акбаш

Породата акбаш е показана от едри, добре поставени животни, мощни и издръжливи, на които в предишното, а от време на време и през днешния ден, е поверявана защитата на стадата. Все по-често в този момент тези красиви и мощно впечатляващи кучета с бяла четина са домашни любимци и пазачи на фамилния дом на стопаните.

Но развъждането на акбаш е отговорно занятие, изискващо цялостно посвещаване.

За да бъдат постоянно в кондиция и да извършват ролята си, акбаш би трябвало да бъдат хранени добре, което значи вярно. Храненето на акбаша не се разграничава значително от тази на останалите едри породи. Разлика има по-скоро в храненето на животното според от възрастта и работата, която прави.

Менюто на възрастното куче от тази порода би трябвало да включва всички нормални храни за лаещите четириноги. Половината от храната на акбаша е належащо да бъде от месо или негови субпродукти. Предпочитанията са към постните меса, тежките мазни месни храни са изключени.

Съветите са месото да съставлява половината от дозата храна дневно. Препоръчва се да се дава сурово или сварено. Суровото месо в действителност би трябвало да се попари с вряла вода преди консумация, с цел да се унищожат бактерии, които могат да разболеят животното. Опасни са също тръбните кокали, които е нужно да се отстранят.

Други артикули, подобаващи за сформиране на дневното меню са зърнените храни - елдата, оризът или овесената каша е добре да участват непрекъснато измежду продуктите. Зеленчуците и плодовете също са нужни, в неголеми количества. Ферментирали млечни артикули и рибата за кучета могат да разнообразят храненето на акбаш.

Всички кучета, които са хранени с естествена храна, би трябвало да получават в допълнение минерали и витамини, нужни за вярното действие на организма.

 Съвети при хранене на акбаш

Акбаш може да се храни и с фабрично създадена храна от премиум клас, обогатена с всичко належащо за добър напредък и опазване на здравето му.

Режимът на хранене на дребното кутре акбаш е като на мъниците от останалите породи - те се хранят 3 до 5 пъти дневно, за разлика от възрастното куче. То получава порция храна един път или 2 пъти дневно.

Един път дневно се храни акбаш, който пази стадата. Това хранене обаче би трябвало да бъде доста щедро, животното получава цялото нужна му дневна дажба едновременно. Домашните любимци от породата е добре да се хранят по 2 пъти дневно, като нужната храна се раздели на две, за утринно и вечерно хранене. По време на рискови студове кучетата акбаш наложително би трябвало да получава храна 2 пъти дневно, с цел да попълни изразходваните калории за поддържане на телесната си топлота.

Храните, образуващи дневната му диета, би трябвало да бъдат подкрепящи опорно-двигателния уред на животните, тъй като акбаш страда от проблеми със ставите и костите като множеството едри породи.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР