Поредното предложение на Министерството на образованието - да се удължи

...
Поредното предложение на Министерството на образованието - да се удължи
Коментари Харесай

Не ни отнемайте възможността да си починем от хаоса в образованието

Поредното предложение на Министерството на образованието - да се удължи образователната година с повече междинни ваканции, за сметка на лятната -бе посрещнато най-вече отрицателно от страна на обществото. Като оставим настрани чисто персоналните съображения на хората за късно море и опция за работа през лятото на по-големите възпитаници, си коства да се замислим какво тъкмо ще донесе този месец повече в учебно заведение.
Нищо. Нито повече качество, нито повече познания, нито помощ за учениците. Просто едно разпъване на времето с повече „ дупки “, които работещите родители да се чудят по какъв начин да уплътнят. Всъщност знаем по какъв начин – с инспекция на знанията досега, обяснение на неразбираемото, наваксване на пропуснатото. Допълнителните частни уроци за децата към този момент стартират все по-рано в случай че родителят държи на това детето му да има съответни познания. Какво ще ни предложи това разтегнато като лепкава дъвка образователно време? Повече качество на наличието? Адекватни учебници? По-подреден образователен развой? По-малко бумащина за учителите? Повече занимания по изкуства и спорт? По-дисциплинирани възпитаници? Отговорът на всички тези въпроси е: „ Не “.
Отново нещо е взето и просто се „ лепва “ без грам мисъл за същински значимите въпроси за решение. Вероятно са дадени пари за работата на „ специалистите “ създали съответното предложение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР