Поредното нерегламентирано сметище се образува в Пловдив , сигнализираха читатели

...
Поредното нерегламентирано сметище се образува в Пловдив , сигнализираха читатели
Коментари Харесай

Пловдивска фирма изсипва тонове строителни отпадъци в Тракия върху частни терени

Поредното нерегламентирано бунище се образува в Пловдив, алармираха читатели на TrafficNews, които са пострадали от изхвърлянето на строителни боклуци. От седмици върху няколко парцела в индустриалната зона на „ Тракия”, под моста на Асеновградско шосе, камиони изсипват тонове със строителни боклуци.

Покрай главните два терена върху, които се изсипват боклуците, такива попадат и в терен на частен притежател. Той ни алармира, че камионите, брандирани с името на пловдивската компания „ Елвеко, изхвърлят и отпадъци в неговия парцел.

Те са пуснали сигнал в Общинския инспекторат, Регионална инспекция за опазване на околната среда и прокуратурата, като желаят допустимо най-скоро да се извърши инспекция, предвид на установяването на нерегламентираното бунище. Директорът на Общинския инспекторат Борислав Димов съобщи, че ще направи инспекция и в случай че се установи, че се нарушават наредбите компанията, ще бъде глобена.

Наш кореспондент се свърза със притежателя на компанията „ Елвеко” Веско Дойчев той съобщи, че това са сделки сред две частни лица и трети страни нямат връзки.

„ Това не е бунище. Ние не изхвърляме боклуци там, а единствено краткотрайно ги депонираме. След това ще бъдат извозени на сметище”, съобщи Дойчев. Той добави, че има контракт със притежателя на терена. Според него отпадъци нямало в терена на други притежатели на парцели. Запитан дали има позволение за краткотрайното депониране от институция, той сподели, че не му било належащо.

В наредбата на Община Пловдив за ръководство на отпадъците е записано, че предаването и приемането на строителните боклуци се прави единствено въз основа на писмен контракт с лица, притежаващи позволение за съответната активност и специфична площадка за това. Също по този начин, че при започване на строително-монтажни действия би трябвало да се направи проект за оползотворяването на материалите. Въпросният проект би трябвало да бъде утвърден от Община Пловдив.

Санкциите за нерегламентирано изхвърляне на боклуци за юридически лица сега е 1000 лв.. След нова година тази глоба ще стига до 4000 лв..

Очаквайте продължение!





Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР