Поредно признание за bTV - Жени Марчева и Мария Ванкова

...
Поредно признание за bTV - Жени Марчева и Мария Ванкова
Коментари Харесай

Жени Марчева и Мария Ванкова: Начинът, по който се прави качествената журналистика, не се е променил

Поредно самопризнание за bTV - Жени Марчева и Мария Ванкова са спечелилите в четвъртото издание на състезанието за публицистика " Димитър Цонев ". От основаването си фондацията подтиква развиването на качествената българска телевизионна публицистика, както и предизвиква студенти да се развиват в сферата.

Тази година управителният съвет дефинира премията за водещ да бъде връчена на Жени Марчева, която е водеща на " Тази събота и неделя ", а за кореспондент - на Мария Ванкова за поредицата й " COVID-19: Ваксините ". Така и двата наградата отиват за нюзрума с най-високо доверие у нас, а ето по какъв начин двете разясниха наградата в студиото на " Тази заран ".

" Аз съм част от едно доста по-голямо нещо, макар че написа моето име на тази премия - то се назовава " Тази събота и неделя " на bTV ", сподели Жени Марчева.

" Не мога да изброя всички хора, с помощта на които се случи този план " COVID-19: Ваксините ". Това е един план, в който аз вложих доста сърце и старания. Зад него заставам напъните на доста хора, освен моите ", сподели Мария Ванкова.

" Не считам, че се е трансформирал методът, по който се прави качествената публицистика, откогато работя като публицист - без значение дали има пандемия или друго тестване за обществото ни ", сподели Марчева.

" Димитър Цонев е моят пръв шеф преди доста години, аз пристигнах в неговия нюзрум като стажант-репортер. Правилата, които тогава съм чувала от него и неговите сътрудници, обучавали ме като публицист, по никакъв метод не се разграничават от тези, които работят през днешния ден ", добавя Жени.

" Формулата за качествена публицистика няма по какъв начин да се промени, тя е устойчива и константна големина. Но се трансформираха каналите, по които ние стигаме до аудиторията. Ще дам образец с рубриката " COVID-19: Ваксините " - ние успяхме да приспособяваме всеки един епизод в подкаст, тъй като младежите харесват доста този формат и избират информирането по този метод ", сподели Ванкова.

" Ако формулата за качествена публицистика няма по какъв начин да се промени, ние би трябвало да се приспособява към методите, по които хората избират да получат тази формула ", добавя Мария.

" Да бъдеш всеки ден изчерпателен, да бъдеш всеки ден почтен както с сътрудниците си, по този начин и с аудиторията, да стоиш устойчиво на екран и да излъчваш доверие - това са неща, които ден след ден усъвършенстваш в себе си. Както пишеше на грамотите ни с Мария - това е премия за отдаденост на публицистиката, а аз считам себе си за човек, който е предан на специалността ", сподели Марчева.

" Да се трудим крепко и настойчиво, само че с лекост ", заключи водещата на предаването " Тази събота и неделя " по bTV.

Вижте какво още споделиха Жени Марчева и Мария Ванкова във видеото горе.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР