Поредно напрежение в Народното събрание. Главни действащи лица отново бяха депутатите

...
Поредно напрежение в Народното събрание.
Главни действащи лица отново бяха депутатите
Коментари Харесай

Ново напрежение в НС - Пеевски стана член на комисията по конституционни въпроси, Възраждане пак налетяха на Божанков

Поредно напрежение в Народното събрание.

Главни настоящи лица още веднъж бяха депутатите от " ", които потеглиха към парламентарната естрада, когато на нея излезе депутатът от " - " (ПП-ДБ) Явор Божанков. Повод за следващо сдърпване беше гласуването дали да стане част от комисията по конституционни въпроси. Това стана факт със 109 гласа " за ". Подкрепата пристигна от - Съюз на демократичните сили, Движение за права и свободи и " ИТН ".  " Против " гласоподаваха ПП-ДБ и Българска социалистическа партия. От " " бяха в залата, само че не участваха във вота. Вече самостоятелният Радостин Василев също не гласоподава.  

Това накара Искрен Веселинов от ПП-ДБ да вземе думата, с цел да изясни негативния си избор.  " Искам да се обърне доста добре внимание, че този избор нямаше да мине, в случай че " " гласоподаваха " срещу ". Те не гласоподаваха, с което това гласоподаване мина, което е безспорен израз на лицемерието на цялата им група. Днес ги видяхте - не ги съдете по думите, а по дейностите ", сподели той. 



След него на трибуната излезе Явор Божанков, само че от " " се развикаха " слизай незабавно от там ", " няма да приказваш ". Квесторите се намесиха и съумяха да обкръжат Божанков, който отговори на " " - " кои сте вие, че да ми казвате по кое време ще приказвам ". Депутатите от " " продължиха да се пробват да стигнат до Божанков, който пък снимаше с персоналния си телефон ставащото.  



В последна сметка ръководителят на Народно събрание Росен Желязков беше заставен да прекъсне съвещанието и даде 20 минути отмора.  

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР