Поредно искане за увеличение на учителските заплати с 10% поискаха

...
Поредно искане за увеличение на учителските заплати с 10% поискаха
Коментари Харесай

Синдикати поискаха 10% увеличение на учителските заплати

Поредно искане за нарастване на учителските заплати с 10% желаеха от Синдикат " Образование ". От там изпратиха писмо до министъра на образованието и науката акадм. Николай Денков.
" Преди това наше гледище има още няколко други, които са ориентирани към настоящето нарастване на учителските заплати. Наше проучване сподели, че единствено 25% от българските учители са получили новото нарастване, което би трябвало да е от април. Нямаме подозрения, че то няма да се получи, само че имаме удивление за какво се бави ", сподели ръководителят на Синдикат " Образование " доктор Юлиян Петров в студиото на " България заран ".

Той показа, че са отправили зов към министър Денков този развой да бъде финализиран, само че към момента не са разговаряли с него.

" По-специфична е връзката с министъра на образованието, не всеки път съумяваме да беседваме с него. Но сме в доста добра цифрова връзка с него, той знае това. Иска ми се Министерството на образованието и районните ръководства да се държат като водачи на просветителните процеси ", добави доктор Петров в ефира на Bulgaria ON AIR.

Председателят на Синдикат " Образование " напомни, че сега инфлацията е голяма и всеки чака нарастването си, с цел да може да компенсира дефицитите.

" Учителската заплата остана една от ниските на квалифицираните работещи в България. Има вътрешно напрежение в системата, а нямаме потребност от това, по тази причина и предлагаме и последващо нарастване. Издръжката на просветителните институции тази година към този момент е доста внимателен въпрос. Всички сме очевидци, че горивата доста скочиха, газта и енергийните източници също, а българските просветителни институции се третират като търговски предприятия, което не е добре. Трябва да се намерения върху средства за прехрана ", акцентира Юлиян Петров.

Той се надява да не се стига до миг, в който българските учебни заведения ще се трансфорат в длъжници, както лечебните заведения у нас
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР