Поредно дело за измами на пазара на криптовалута, след срива

...
Поредно дело за измами на пазара на криптовалута, след срива
Коментари Харесай

Водещи крипто компании са обвинени в измами за $1 млрд.

Поредно дело за измами на пазара на криптовалута, след срутва на FTX и последвалото мегадело против създателя на криптоборсата Сам Банкман-Фрийд.

Главният прокурор на Ню Йорк Летисия Джеймс упрекна трима съществени играчи в крипто промишлеността в лъжлива скица за 1 милиарда $.

Искът е ориентиран към Gemini Trust, Genesis Capital и Digital Currency Group, компанията майка на Genesis.

Според обвиняването, фирмите са подвели вложителите с обещания за невисок риск и висока възвръщаемост по стратегия Gemini Earn.

Твърди се, че Gemini е обещавала на вложителите висока възвръщаемост стигаща до 8%, в случай че вложат крипто в Genesis, само че е скрила от тях загуби от над Щатски долар 1млрд. след срутва на FTX предишния ноември.

Според прокурорите, Gemini и Digital Currency Group са се пробвали да прикрият тежкото си финансово положение и рисковете пред вложителите с подправени отчети.

Digital Currency Group и Gemini декларират, че ще оспорят исковете.

„ Честността и честността постоянно са били мои управителни правила “, споделя създателят на DCG Бари Силбърт представен от " Би Би Си.

Спроед него обвиняванията „ безпочвени “.

Според обвиняването обаче, някои висши чиновници са били задоволително тормози, с цел да изтеглят личните си средства.

„ Тези компании за криптовалута излъгаха вложителите и се пробваха да скрият повече от 1 милиард $ загуби и вложителите от междинната класа пострадаха вследствие на това “, споделя основният прокурор Джеймс.

Тя споделя, че измежду жертвите на хипотетичната машинация е 73-годишна пенсионерка, коят е измежду 232 000 вложители в Gemini.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР