Поредният споделен опит в проекта „Кандидатите споделят” на Human Capital

...
Поредният споделен опит в проекта „Кандидатите споделят” на Human Capital
Коментари Харесай

Кой е добрият работодател?

Поредният споделен опит в плана „ Кандидатите споделят” на Human Capital Store идва от Иринея Ангелова. Тя е икономист и е заемала позиции като административен помощник, асистент счетоводител и адвокатски помощник. За нея е значимо работата да носи задоволство под формата на спокойна работна среда, където да контактува с хора със сходни ползи. Също по този начин счита, че работата би трябвало да въздейства добре на самочувствието й. Основно търси нова работа благодарение на интернет разгласи или посредством свои познати.

Според Иринея критериите за добър шеф се образуват още в процеса на асортимент. Особено значимо е правилното и изчерпателно показване на изискванията на работа. Качества на положителния шеф са самостоятелният метод и сериозното отношение при подбора.

Признак за липса на професионализъм в подбора може да се окаже задаването на персонални въпроси, както и обстановката, в която интервюиращите не знаят кого са поканили на среща. Също по този начин може да се окаже, че работното време не се съблюдава или че заплащането е несъответстващо за оповестената позиция. Всичко това са непредсказуеми в процеса на асортимент събития, с които търсещите работа се сблъскват след това.

HSC : Иринея, за какво търсите нова работа?

Иринея: Търся нова работа освен за прехранване, само че и за нравствен комфорт и самочувствие, както и за угаждане на потребността от контакт с хора с общи ползи.

HSC : Какво вършиме, с цел да я намерите?

Иринея: Ежедневно проверявам оповестените разгласи в уеб сайтове, предлагащи работни места и аплайвам по разгласи, на чиито критерии давам отговор.

HSC : Какви източници ползвате, с цел да намерите подобаващи за Вас свободни работни места?

Иринея: Познати и разгласи за работа в интернет пространството.

HSC : Разкажете за случай, който съгласно Вас е образец за добра процедура при процеса на асортимент.

Иринея: Добър образец за асортимент на личен състав е да накараш интервюирания да се усеща спокоен и убеден, да му спечелиш доверието, с цел да може той/тя да даде допустимо най-вече и в най-хубав тип информация за себе си и професионалния си опит.

HSC : Кой способ, употребен в процеса на асортимент, съгласно Вас е най-ефективен?

Иринея: Коректното и цялостно показване на изискванията на работа. В множеството случаи изложеното в обявата, офертата за работа по време на изявление и последващата реалност се разминават.

HSC : Разкажете за случай, който съгласно Вас е образец за неприятна процедура при процеса на асортимент.

Иринея: За мен образци за неприятна процедура при процеса на асортимент са:
Въпросите, свързани с персоналния живот и фамилното състояние, с което постоянно се злоупотребява; Когато чиновник от организация за асортимент ме изпрати да си диря подобаваща публикация в търсачката на уеб страницата им без никакво подпомагане от по този начин наречения „ медиатор при намиране на работа”; Случи ми се да не знаят кого са поканили на изявление и да ми четат автобиографията сега на срещата ни.
HSC : Кой способ, употребен в процеса на асортимент, съгласно Вас е най-неефективен?

Иринея: Много неприятно усещане ми прави и незабавно разбирам, че нещата няма да се получат, когато видя голяма купчина с разпечатани автобиографии. Тогава незабавно съзнавам, че си изгубвам времето. На такива срещи се задават така наречен „ заучени въпроси”, а интервюиращите са толкоз изтощени и разсеяни, чак безразлични, че е закононарушение да търсят личен състав по този метод. Несериозно и неуважително отношение към търсещите работа.

HSC : Какво е значимо за Вас, с цел да приемете обещано предложение?

Иринея: На първо място е значимо да усетя, че хората против мен ме одобряват, т.е. бихме могли да се сработим. Хубаво е да знам, че ще имам опция за професионално развиване. Много е значимо да знам, че работното време се съблюдава, значимо е и местоположението на работното място. Не на последно място по значимост е съответното за позицията възнаграждение.

HSC : Какви източници ползвате, с цел да намерите информация за предстоящ шеф?

Иринея: Кандидатствам най-вече по разгласи, които дават информация за името на фирмата/институцията, като по този метод имам опция да намеря уеб страницата ѝ и да преценява дали видяното ме устройва.

HSC : Има ли нещо, което съм пропуснала да Ви попитам, а е значимо да се знае?

Иринея: Не се сещам.

HSC : Какво е Вашето обръщение към тези, които ще прочетат това изявление?

Иринея: Посланието ми е съществено и правилно отношение и от двете страни - работодатели и чиновници.

HSC : Какви са рекомендациите Ви към плана „ Кандидатите споделят”?

Иринея: За пръв път попадам на сходен план и съм доста прелестно сюрпризирана. Нека този план оказва помощ и предлага скъпи препоръки на от ден на ден хора, както при търсенето на работа, по този начин и при подбора на чиновници.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР