Поредният рекорд падна в краката на Кристиано Роналдо. Капитанът на

...
Поредният рекорд падна в краката на Кристиано Роналдо. Капитанът на
Коментари Харесай

Кристиано Роналдо вече е голмайстор номер 1 в историята

Поредният връх падна в краката на Кристиано Роналдо. Капитанът на Португалия се разписа на два пъти при успеха над Ирландия с 2:1 в международната подготовка, с което към този момент еднолично е номер 1 по попадения за националния тим в историята.

Роналдо към този момент има 111 на своята сметка, откакто през юни се изравни по голове с досегашния рекордьор - Али Даеи от Иран (109 гола).

Снимка: Reuters

Ирландия е 45-ата страна, против която Роналдо се разписва!

Португалецът дебютира за мъжкия отбор на " мореплавателите " при успеха с 1:0 над Казахстан на 20 август 2003 година Тогава той влезе на полувремето като промяна на Луиш Фиго.

Първия си гол за националния отбор вкара при загубата с 1:2 от Гърция в груповата фаза на европейското състезание през 2004 година В 8-мия си мач след дебюта.

Снимка: Reuters

За първи път на 6 февруари 2007 година Роналдо извежда отбора с капитанската лента. А оттогава изтече много време. И очевидно Кристиано е задоволително добър мотиватор, защото португалците станаха европейски първенци през 2016 година, а през сезон 2018/2019 завоюваха първото издание на Лигата на нациите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР