Поредният производител на съвременни бойни самолети - Франция, внезапно се

...
Поредният производител на съвременни бойни самолети - Франция, внезапно се
Коментари Харесай

Франция иска да даде на Украйна летящи старци

Поредният производител на модерни бойни самолети - Франция, ненадейно се включи в полемиката за доставката на изтребители за Украйна. Изтребителите „ Рафал “ в последно време са извънредно известни на международния оръжеен пазар, само че се разисква доставката на напълно други, доста по-стари машини. Какви са възможностите Киев да получи такива самолети на свое разположение?

Веднага щом „ прогресивният “ свят стартира да приказва съществено за вероятното прекачване на изтребители в Украйна, най-вече американски Ф-16, французите не можеха да останат настрани. Работата не е единствено в това, че със своите „ Рафал “ и „ Мираж “ Франция обичайно се счита за един от водачите в тази промишленост. Войната е отличен мотив да отпише старите оръжия и да заредят с нови поръчки за нови военни фабрики. И държанието на френските управляващи най-добре илюстрира това.

Според френския новинарски канал БФМ, базирайки се на неназован източник в държавното управление на страната, „ доставките на изтребителя „ Рафал “ в Украйна на този стадий явно са изключени. Въпреки това, което е не по-малко значимо, започнаха договаряния сред Киев и Париж по отношение на вероятната доставка на самолети „ Мираж-2000 “.

Франция е една от най-активните страни, доставящи оръжие на Украйна. По-рано тя към този момент е доставяла на Киев самоходни артилерийски установки (САУ) „ Цезар ”, гаубици ТРФ1, реактивни системи за залпов огън ЛРУ, зенитно-ракетни системи „ Кротал ”. Еманюел Макрон също даде обещание да даде на държавното управление на Зеленски леки колесни танкове AMX-10 RC. Съвсем разумно е, в случай че французите, от позиция на широчината на душата си, също ще споделят самолети.

Френският специалист Патрик Соус, който изяснява външнополитическите въпроси на масите, многозначително означи: „ Февруари ще бъде месецът на самолетите. В съвсем всички офиси телефоните ще се нагреят. ” Той също по този начин добави, че не е задоволително да се доставят единствено самолети - става дума за образование на водачи, както и за обезпечаване на вярна поддръжка на самолетите на непозната територия, а това ще бъде даже по-трудно, в сравнение с с танковете.

Още по-значима е забележката на специалиста, че сега самолетите „ Мираж “ се сменят във френската войска с по-модерни „ Рафал “ и скоро няма да бъдат употребявани.

Прехвърлянето на остарели самолети в Украйна взема решение няколко казуса за Франция по едно и също време: разреша ѝ да се отърве от баласт, да се показа за защитница на положителното и светлината и, евентуално, да направи положителни пари.

Въпреки че тук се оказва, че не всичко е толкоз просто. „ Трябва да си зададем въпроса: дали предаването на „ Миражите “ на украинците няма да понижи нашия личен флот от изтребители. Има интервал от време, изключително през 2023-2024 година, когато отстраняваме „ Мираж “ от употреба, само че към момента нямаме равностоен брой „ Мираж “, с които да заменяме. И в този случай би било по-целесъобразно да оставим „ Миражите “ при нас “, твърди френският анализатор.

Отделно би трябвало да се означи, че към този момент на този стадий мосю Соус благоразумно прави спогодба, оценявайки съветската Противовъздушна отбрана, както и качеството на съветските бойни самолети. „ Руските позиции са добре предпазени от въздушно нахлуване. И през 2023 година „ Мираж “ ще би трябвало да се оправи с МиГ и Су, които реализираха забележителен прогрес в Русия “, счита той.

Подобна предвидливост кара човек да мисли, че в действителност всичко към този момент е решено и мосю Соус, сходно на доста други специалисти, приготвя западния електорат за това, което ще се случи в близко бъдеще. Ако „ Миражите “ бъдат предадени на Украйна и се покажат не от най-хубавата страна, постоянно може да се уточни вражеската Противовъздушна отбрана или по-напредналите противников самолети. Ако бойците работят добре и оказват помощ в украинската контраатака, това ще послужи като отлична реклама за френските оръжия и ще усили броя на поръчките. Във всеки случай Франция не рискува съвсем нищо.

Генералът от френските Военновъздушни сили сили Патрик Дютартр, който беше поканен в ефира на канала като специалист, обаче беше по-резервиран по отношение на вероятностите на френските „ Миражи “. Като практик той акцентира, че даже умел водач не може да бъде преквалифициран за няколко седмици, с цел да употребява изтребител от друга система.

Във Франция, с цел да станете боен водач, би трябвало да учите дълго време: 17 седмици въвеждащ курс в учебното заведение на Военновъздушни сили, основано в Салон дьо Прованс, и по-късно практическо образование във военни бази, в това число базата с прелестно име „ Коняк “. В резултат на това образованието до дипломирането продължава четири години и четири месеца, а по-късно единствено в случай че незабавно преминете всички изпити, докажете, че сте заслужен да бъдете боен водач и подпишете контракт за 10 години военна работа.

Като реалист, военачалник Дютартр е наясно с всички опасности. „ На първо място е належащо време на водачите да свикнат с новия вид аероплан. Теоретично е допустимо да се преквалифицира за няколко месеца, в случай че образованието протича при идеални условия. Това обаче не е всичко, тъй като би трябвало да се решат редица проблеми, свързани с логистиката, а и освен. Смятам, че най-правилно ще бъде да доставяме на украинците МиГ-29, тъй като това е самолетът, който те познават “, заключи генералът.

След това той много непатриотично се изрече за обстоятелството, че след изчерпването на запаса от МиГ е належащо да се преквалифицират украинските водачи за потребление на F-16, тъй като това е „ най-популярният “ изтребител в Европа. С други думи, „ Мираж “ не наподобява най-благоприятен за Украйна даже в очите на френските военни.

Редица проблеми, които генералът уточни, са нуждата от поддръжка на самолети от избран вид, доставка на аварийни елементи, инсталиране на ново съоръжение и други, които в изискванията на военни дейности няма да бъдат толкоз лесни за премахване. За съпоставяне, когато Франция се опита да продаде на Колумбия 18 изтребителя „ Мираж-2000-5Ф “ през 2015 година, те щеше да дадат самите машини за 350 милиона $, само че поддръжката и обвързваните с нея услуги бяха оценени на цели 150 милиона $.

Във военна среда обаче всичко, обвързвано с поддръжката - и по-широко, адаптирането на съществуващата инфраструктура към нов вид самолети - ще изисква съществени спомагателни старания. Затова като чист практик генералът от Военновъздушни сили поучава да не изобретяват колелото, а да предадат на украинците МиГ-овете, останали в Източна Европа. Но в този случай французите няма да имат от какво да завоюват - отсам и желанието на техните управляващи под прикритието да оказват помощ да се отърват от остарели модели на своите изтребители (припомняме, че най-новият „ Рафал “ не може да става).

„ Самолетът не се предава толкоз елементарно, колкото танкът “, сподели военачалник Жером Пелистранди, основен редактор на списание „ Национална защита “. Той също по този начин посочи, че по данни на френското министерство на защитата страната разполага със 113 „ Мираж-2000 “, като 55 машини са осъвременени. Освен това, съгласно генерала, става дума за разнообразни модификации на изтребителя, които имат разнообразни свойства. " Мираж 2000-5 ", съгласно генерала, е искрено стар модел. Много по-добре е ситуацията с изтребителя „ Мираж-2000-Д “.

Генералът също по този начин означи, че даже френското държавно управление да не се осмели да изпрати самолети в зоната на военни дейности в този момент, това въобще не значи, че няма да го направи в бъдеще. „ Въпросът за доставката на самолети може да възникне още веднъж през идващите месеци и години, тъй като Украйна би трябвало да има задоволително благоприятни условия, с цел да се отбрани от Русия.

Най-важното в този откъс са думите за годините, което значи, че Европа и Америка се готвят за многогодишна война с Русия. За тази цел обсегът на военните доставки за Украйна се уголемява, по този начин да се каже, по едно и също време с разширението на обсега на глобите. НАТО най-сетне заложи на война. А това значи, че същинската борба занапред стартира.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР