Поредният опит за ново обединение на хора с богато политическо

...
Поредният опит за ново обединение на хора с богато политическо
Коментари Харесай

Светлана Шаренкова събира стари лица за нов ляв проект

Поредният опит за ново обединяване на хора с богато политическо минало ще се състои през днешния ден в Националния замък на културата. Става дума за ляв план с " Лява България ", самодейността за който бе приписана първо на Георги Първанов. Според Татяна Дончева, водач на " Движение 21 ", която също е поканена, концепцията била на тогавашния кмет на Благоевград Костадин Паскалев и група към Българска социалистическа партия. Самият Паскалев е член на Националния съвет на социалистическата партия и до през днешния ден.

Обединението ще тества настроенията с полемика " Лява България - хрумвания, политики, единство ”, а комуникатор на плана в медиите е Светлана Шаренкова, ръководител на Форум „ България – Русия “. И също член на пленума на Българска социалистическа партия.

" Единението " за момента обгръща Георги Първанов и Румен Петков (основали АБВ), Татяна Дончева (Движение 21), Мая Манолова (Изправи се, БГ), Георги Кадиев (Нормална държава), Симеон Славчев (партия МИР) и други

" България след 33 години десен преход е най-бедната, затънала в обществена, демографска и здравна рецесии страна в Европа. Обществото ни е разделяно от неистини и неравенства. Лявото е разрушено, а Българска социалистическа партия е в дълбока рецесия и с най-ниските изборни резултати в историята си. Време е задачата и дилемите на " Лява България " да бъдат дефинирани въз основата на почтена и откровена полемика, с мисъл за бъдещето на българската нация ", се споделя в известието до медиите, под което за контакт е оставен имейл адресът на Шаренкова.

Подкрепа към новия формат показва и част от вътрешната съпротива в Българска социалистическа партия, обединила се в платформа „ Социализъм ХХІ-ви век “ на 15 май 2021 година, след срутва на Българска социалистическа партия на изборите от 4-ти април същата година.

От идейния клубв левицата заявяват подготвеност да вземат участие в кръглата маса " " Лява България - хрумвания, политики, единство ” и атакуват Корнелия Нинова, че дружно с управлението на партията " отхвърлят да носят политическа отговорност и водят вътрешнопартийна политика на отцепване, с което пречат партията да се възроди и да се реализира необятно ляво единство. "

Новата политическа концепция стана причина към поканените партии, сдружения и политици да се върнат в редиците на Българска социалистическа партия. Тя обърна внимание, че всички те са напуснали столетницата преди години и в този момент могат да се завърнат, с цел да образуват същинско ляво обединяване.

Опитът на Нинова за " прошка " на социалисти е втори подред, само че първият не пожъна триумф. През 2018 година Първанов също още веднъж говореше за ляво обединяване, каквото не се случи.

Очевидно под натиска на вътрешнопартийната съпротива и напрежението сред нея и президента Румен Радев, които датират още преди " лявото обединяване " да разгласи общ брой, Нинова внезапно взе проруския звук на въоръжение и през днешния ден в Народното събрание служебният министър председател Гълъб Донев ще дава отговор на неин въпрос дали България е " пред война ". Поводът - думи на някогашния народен представител от Българска социалистическа партия Антон Кутев пред БНР, който е представител на служебното държавно управление. В планувания парламентарен надзор с присъединяване на Донев през днешния ден още двама социалисти " ще стрелят " с въпроси - за дейности на назначените от служебната власт на Радев регионални шефове на София и на Хасково.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР