Поредният епизод от скандали и интриги в организацията на Пловдив

...
Поредният епизод от скандали и интриги в организацията на Пловдив
Коментари Харесай

"Пловдив 2019": без граждани, моля

Поредният епизод от кавги и интриги в организацията на " Пловдив 2019 " заплашва плана с неуспех

Още по тематиката
Той е с мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 20 хиляди лв.

Междупартийни интриги, неприятна връзка и слаба осведоменост на общинския съвет спъва работата по плана Европейска столица на културата

Пенка Калинкова, доктор Марияна Чолакова, инж. Любозар Фратев и Милена Чакандракова - така наречен гражданска квота в управителния съвет на фондация " Пловдив 2019 ", подадоха своята групова оставка като членове на УС през днешния ден след изключителното съвещание на Пловдивския общински съвет.

Общинските съветници се събраха по една съществена тематика - решение на тежките проблеми, натрупали се през последните няколко месеца при организацията на плана " Европейска столица на културата "., главните разтърсвания в нея започнаха през средата на месец май т.г., когато общинският съвет напълно ненадейно в профил Манол Пейков, също член на гражданската квота, от управителния съвет.

от страна на кмета инж. Иван Тотев, че е станала неточност и следва Манол Пейков да бъде върнат на поста, се оказаха безпочвени, откакто на сесията през юни, а и през днешния ден в това число, неговото име не бе препоръчано за гласоподаване от никого от общинския съвет.

След края на съвещанието Пейков разгласява и на четиримата членове от УС на своя фейсбук профил.

Така неяснотите в организацията на " Пловдив 2019 " само се усилват година и половина преди началото на плана. През 2019 година в града също по този начин предстоят и избори за кмет и общински съветници. Междувременно прокуратурата упрекна и прати в съда кмета на Пловдив Иван Тотев, зам.-кмета Димитър Кацарски и кмета на регион " Западен " Димитър Колев по обвиняване в занемареност при построяването на пловдивския " Зоокът ", което още първоначално бе оценено като част от политическите интриги в града.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР