Поредният августовски уикенд е на прага, а ние смятаме да

...
Поредният августовски уикенд е на прага, а ние смятаме да
Коментари Харесай

Три книги за уикенда

Поредният августовски уикенд е на прага, а ние считаме да го създадем " женски " най-малко във връзка с книгите. Ето три авторки, които си заслужиха вниманието ни.
 Снимка 493143

" Малки дами "

Класиката на Луиза Мей Олкът заживява напълно нов живот, с помощта на новия превод на Евелина Пенева. Тя ще ни потопи в годините след Гражданската война в Съединени американски щати, когато четирите сестри Марч би трябвало да намерят своя път в живота, до момента в който татко им е на фронта. Това е разказ за порастването, първата обич, другарството и мощните връзки в фамилията.

Изд. " Сиела ", 12.90 лева
 Снимка 493142

" Четирите кътчета на сърцето "

Продължаваме с още една класика - последният и неиздаден досега разказ на Франсоаз Саган. Писателката е своеобразното " неприятно момиче " на френската литература и прави сезнация още с дебютния си разказ " Добър ден, горест ". " Четирите кътчета на сърцето " е финалната и незавършена творба, която още веднъж дълбае в дебрите на човешките връзки. Този път на едно заможно френско семейство.

Изд. " Колибри ", 15 лева
 Снимка 493144

" Еуфория "

Нова Гвинея през 30-те години на предишния век. Младата антроположка Нел изследва локалните племена дружно със брачна половинка си. Появата на различен академик - англичанинът Андрю, ще преобърне метода, по който те живеят и работят. Четвъртият разказ на Лили Кинг е въодушевен от ориста на един от най-влиятелните антрополози на 20 век - Маргарет Мийд и проучванията й на първобитните общества в Бали и Самоа.

Изд. " Изток-Запад ", 14 лева.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР