Поредни случаи на изоставени пасажери и закъснели полети през изминалата

...
Поредни случаи на изоставени пасажери и закъснели полети през изминалата
Коментари Харесай

Щеше да им е полезно, ако го знаеха – зарязаните пътници на летището

Поредни случаи на изоставени пасажери и закъснели полети през миналата седмица ни дават мотив да напомним кои са главните права при пътешестване със аероплан и по какъв начин да ги защитим. Съветите са на специалистите от " Ние, потребителите ".

Независимо от аргументите, при всеки проблем с полет, авиопревозвачът е задължен да се погрижи за пасажерите!

Лошо време

– Ако самолетната компания Ви изостави по пътя или не може да реализира полета заради неприятни метеорологични условия, това не я освобождава от отговорност. Тя би трябвало да Ви предложи премаршутиране или различен полет, както и храна и питиета. При по-дълъг престой имате право и на безвъзмездни нощувки в хотел, в това число и превоз от и до него, до часа на тръгването.

– В случай че въобще не можете да излетите поради мощен вятър или снеговалеж или предстоящото забавяне е над 5 часа, можете да се откажете да пътувате и самолетната компания би трябвало да ви възвърне парите за билета до седмица.

Закъснели полети

– Авиокомпанията би трябвало да Ви осведоми какво се случва с полета и по кое време се чака да се извърши.

При забавяне над 2 часа би трябвало да Ви обезпечи храна и питиета за времето за изчакване, при нужда - настаняване в хотел и превоз от и до летището.

Когато самолетът кацне на крайната дестинация с повече от 3 часа забавяне, е допустимо пасажерите да получат обезщетение, чийто размер зависи от дължината на маршрута.

– Вижте размера на компенсациите: https://bit.ly/3Ep7RSP

Отменени полети



– Когато полетът няма да се реализира, самолетната компания е длъжна да Ви даде опция да изберете сред възобновяване на парите за билета до 7 дни, да обезпечи напредването Ви до крайната дестинация с нов полет или премаршутиране при първа опция и сравними условия. Междувременно, също би трябвало да се погрижи за Вас.

Вижте още: https://bit.ly/3SwtRiO

Важно



– Да пазим всички документи за пътуването – бордова карта, платежни документи, SMS-и и имейли от превозвача, фотоси на таблото с информация за закъснението или анулацията на полета.

– Ако не получим ваучери или храна и си купим сами по време на престоя на летището, да пазим касовите бележки и други доказателства за направените разноски, с цел да ни ги възстановят.

Как да защитим правата си?

– Всички искания предявяваме към въздушния транспортьор, допустимо най-скоро

– При неуреждане на разногласието, се обръщаме към Главна дирекция " Гражданска въздухоплавателна администрация " за български самолетни компании и към мрежата Европейски потребителски центрове за непознати превозвачи.

Повече: https://bit.ly/3SOcwSc

Информацията и препоръките касаят полети с всяка самолетна компания при дестинации в границите на Европейски Съюз и с начална точка Съюза, както и такива до страна от Европейски Съюз от страна отвън Съюза с европейски самолетни компании.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР