Поредната вражеска атака срещу Киев. Към този момент няма информация

...
Поредната вражеска атака срещу Киев. Към този момент няма информация
Коментари Харесай

Зеленски: „Вагнер“ понесе огромни загуби в Украйна. Русия с нова атака с дронове срещу Киев

" Поредната вражеска офанзива против Киев. Към този миг няма информация за възможни жертви или вреди ", написа в своя обява в " Телеграм " полковник Сергий Попко, който оглавява военната администрация на Киев. 

 

Очевидци от Ройтерс са чули гърмежи, наподобяващи звука от работата на системи за противовъздушна защита, които поразяват цели.

 

Засега няма информация за мащаба на нападението.

 

В Киев, неговите покрайнини и в редица райони в Централна и Източни Украйна, беше оповестена паника за въздушно нахлуване в продължение на към час след 02:00 часа локално време.

 

Според президента Володимир Зеленски минимум 21 000 бойци на " Вагнер " са били убити в сраженията в Украйна, заяви Си Ен Ен.

 

Украинският водач съобщи, че „ Вагнер “ е понесла " големи загуби ", изключително в Източна Украйна, където се бори нейната " най-мощна група ".

 

" Нашите войски са умъртвили 21 000 вагнеровци единствено в Източна Украйна ", съобщи Зеленски пред кореспонденти в Киев и добави, че други 80 000 бойци на „ Вагнер “ са били ранени.

 

" Това са големи загуби за ЧВК " Вагнер ", сподели Зеленски, който характеризира бойците ѝ като " стимулиран състав на съветската войска " и най-вече каторжници, които " нямат какво да губят ".

 

Зеленски даде конференция на испанските медии, която съответства с визитата в Киев на испанския министър-председател Педро Санчес.

 

Пътуването на Санчес е третото му посещаване в Украйна. То идва в миг, когато Испания поема ротационното председателство на Съвета на Европейския съюз, и следва новината, че шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс също неотдавна е пътувал до Украйна, с цел да се срещне със Зеленски и чиновници на украинското разузнаване.

 

Бъдещето на " Вагнер " в този момент е неразбираемо, защото договорката, подписана с посредничеството на Лукашенко, изисква Пригожин да се реалокира в Беларус, а на бойците му е предоставена опцията да се запишат в Министерството на защитата на Русия или правоприлагащи органи, да се върнат при фамилиите и приятелите си или също да отидат в Беларус.

 

В речта си през вчерашния ден Зеленски съобщи, че протестът на Пригожин е " повлиял доста на съветската мощност на бойното поле " и би могъл да бъде от изгода за контранастъплението на Украйна. “

 

" Трябва да се възползваме от тази обстановка, с цел да изтласкаме врага от нашата земя ", сподели Зеленски.

 

" Те губят войната. Те нямат повече победи на бойното поле в Украйна и по тази причина стартират да търсят кого да обвинят ", сподели той.

 

Въпреки това той съобщи, че контраофанзивата няма да бъде светкавична, защото цени човешкия живот и би трябвало да бъде стратегически насочена към местата, където изпраща войски.

 

Също по този начин по време на конференцията Зеленски изрази опасения от загуба на двупартийна поддръжка от страна на Съединените щати, в резултат на " рискови послания, идващи от някои републиканци ".

 

" Имаме двупартийна поддръжка, все пак в техните кръгове има разнообразни послания по отношение на поддръжката за Украйна. Има послания, идващи от някои републиканци, от време на време рискови послания, че може да има по-малка поддръжка ".

 

На въпрос на кореспондент дали е в заплаха и дали се опасява за живота си, Зеленски отговори: " Честно казано, по-опасно е за Путин, в сравнение с за мен. Защото единствено в Русия желаят да ме убият, до момента в който целият свят желае да убие него ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР